Nettbutikker taper på dårlig trygghetsfølelse

Usikkerhet stopper oss fra å åpne lommeboka på nett.

En ny undersøkelse viser at 46 prosent av oss har droppet å kjøpe noe fra en nettbutikk, fordi den ikke fremstår som trygg å handle fra.

For selv om netthandelen generelt øker, viser det seg at flere av oss ikke bruker nettet til å handle dersom vi må oppgi personnummer og kontonummer.

– Denne undersøkelsen viser at skal man lykkes med å drive nettbutikk, så er det ikke bare vareutvalg og pris som er vesentlig. Potensielle kunder må også føle at sikkerheten er ivaretatt, sier Catrine Andersson, markedssjef for PayPal i Nord-Europa i en pressemelding.

Undersøkelsen påpeker at det er flere faktorer som øker følelsen av sikkerhet på nettet. Blant annet bruk av sikkerthetssertifikater som for eksempel SSL, gjør at vi åpner lommeboka lettere. Det kommer også frem at full returrett gjør at vi føler oss tryggere.

Små nettbutikker føles minst sikre

Tallene viser at en tredjedel av oss opplever små og uetablerte nettbutikker som minst sikkert å handle fra. Kun fem prosent opplever det samme med store og velkjente nettbutikker.

Det handles mange ulike typer varer på nett. Av alle spurte i undersøkelsen svarte 34 prosent at de syns det var minst sikkert å kjøpe brukte varer via internett. På plassene etter brukte varer finner vi klær med 17 prosent, etterfulgt av nye elektronikkprodukter med 12 prosent.

Det er YouGov som har utført denne undersøkelsen på vegne av Paypal.

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen