(Bilde: Pixmania)

Nettbutikken Pixmania er solgt

Elkjøp-eier kvitter seg med driften.

En av de virkelig store konsernen innen hjemmeelektronikk i Europa, britiske Dixon Retail, har nå bestemt seg for å kvitte seg med nettbutikken Pixmania, melder selskapet i en pressemelding

Selskapet som blant annet står bak butikkjeder som Elkjøp og Lefdal.

Tapte 320 millioner

Det blir det tyske holdingselskapet Mutares som tar over roret til Pixmania, dersom handelen godkjennes av aksjeeierne og ikke minst fagforeningen som representerer de i alt 1200 ansatte hos nettbutikken.

Salget til Pixmania har vært synkende den siste tiden og forrige årsregnskap viste at selskapet hadde tapt hele 293 millioner kroner, skriver Sweclockers. Men selv om pilene peker i negativ retning tror de nye eierne på en suksess over tid. Dixon skal blant annet spytte inn 69 millioner Euro, 550 millioner kroner, til de nye eierene.

– Vi mener bestemt Pixmania har en fundamentalt sterk virksomhet som kan oppnå langsiktig suksess i sine markeder, uttaler de nye eierne i en pressemelding.

Store utfordringer                        

Pixmania har ved en rekke anledninger kommet høyt opp på våre tester av Norges billigste nettbutikker, og i Prisguide har kundene gitt dem 4 av 5 stjerner. Nettsiden så dagens lys allerede i 2000, og selger nå produkter i hele 26 land i Europa.

I kjølevannet av en eventuell overtagelse vil Mutares i tillegg til den finansielle biten, også ha en stor jobb foran seg når til å frigjøre Pixmaina fra Dixion rent teknisk. Pixmanias nettløsning er nemlig tett knyttet til Dixions hovedsystem.

Skal du kjøpe noen elektriske komponenter på nett?
Her ser du hvilken butikk som er billigst på nett »

(Kilde: Pressemelding, via Sweclockers)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen