Nettbrukere får billigst mobiltelefoni

I en undersøkelse gjennomført av TNS Gallup svarer 3 av 4 at de ikke vet hvor mye de betaler i abonnementsavgift eller per ringeminutt. Tall Aftenposten gjengir viser at du med et gjennomsnitelig ringemønster betaler fra 127 til 803 kroner i mÃ¥neden avhengig av hvilket abonnement du har.

Nå må det legges til at det dyreste abonnementet er et abonnement skreddersydd for personer som slett ikke har noe gjennomsnittelig ringemønster, men som betaler ekstra for å kunne pepre omgivelsene med SMS-meldinger.

Mange kan spare mye
Men du behøver slett ikke være en gjennomsnittsbruker for å spare penger på å bytte operatør. Det skiller hundrelapper også mellom dyreste og billigste abonnement for den som ringer ekstremt mye eller ekstremt lite.

Mest sparer du uansett på å byte til en operatør som har kuttet kostnadene til beinet, og overlater administrasjonen av abonnementet ditt til deg selv og selskapets datamaskiner. Men undersøkelsen til TNS viser at bare de færreste av oss er flinke til å bruke nettet for å finne de beste tilbudene.

Gir blaffen
I undersøkelsen svarer også 3 av 10 at de ikke vil bytte abonnement, samme hvor mye de kan spare. Vi antar at en vesentlig del av disse har mobiltelefon som er betalt av arbeidsgiver.

Du finner flere tall fra undersøkelsen på Aftenposten Forbruker.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen