Dette er Samsung Galaxy Note Pro, med 12,2-tommers skjerm. Denne størrelsen er i seg selv ganske enorm.
Teknofil
Dette er Samsung Galaxy Note Pro, med 12,2-tommers skjerm. Denne størrelsen er i seg selv ganske enorm. (Bilde: Kārlis Dambrāns, Flickr)

Ville du kjøpt et 18-tommers nettbrett?

Samsung ser ifølge rykter ut til å håpe på det.

Det hører med til sjeldenhetene hver gang det lanseres et nettbrett i størrelser over 10 tommer. Akkurat nå er det nesten bare Samsung Galaxy Note Pro (12,2 tommer) som konkurrerer i dette segmentet, og Sammobile kan melde om at sørkoreanerne ikke har tenkt til å si seg fornøyd med den størrelsen heller.

Ifølge ryktene skal Samsung nemlig ha planer om et nettbrett på velvoksne 18,4 tommer. Brettet skal etter sigende kjøre Android 5.1 Lollipop rett ut av boksen, og ha følgende spesifikasjoner:

  • Skjerm: 18,4 tommer TFT LCD
  • Oppløsning: 1 920 x 1 080 piksler
  • Prosessor: Åttekjerners Exynos 7580 (1.6 GHz)
  • Minne (RAM): 2 GB
  • Lagringsplass: 32 GB
  • Batteri: 5 700 mAh
10-tommere – slik som Apples iPad Air 2 – er den vanligste typen nettbrett. For ordens skyld kan det nevnes at iPad Air 2 i virkeligheten har en 9,7 tommers skjerm, men konkurrerer med andre brett i 10-tommersklassen.
10-tommere – slik som Apples iPad Air 2 – er den vanligste typen nettbrett. For ordens skyld kan det nevnes at iPad Air 2 i virkeligheten har en 9,7 tommers skjerm, men konkurrerer med andre brett i 10-tommersklassen. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Skulle brettet bli en realitet, vil det altså ikke være toppmodellmateriale. Skjermen vil skille seg fra Samsungs øvrige skjermer ved at den er av LCD-typen, sågar av en TFT-type. Dette betyr blassere farger og dårligere innsynsvinkel, men kan være med på å presse prisen nedover. 

Hverken oppløsningen eller de andre spesifikasjonene imponerer stort heller, men det er kanskje heller ikke poenget. Et nettbrett i denne størrelsesordenen vil uansett ikke bli et volumprodukt, men heller et nisjeprodukt for teknogale og bedrifter. 

– Neste iPad blir diger, og kommer med en penn:
Apple skal angivelig lage et proffbrett på 13 tommer »

(Kilde: Sammobile)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen