(Bilde: iStockphoto / 18147543)

Nettbrett gir svikt i PC-salget

– Vi kjøper heller nettbrett enn å bytte ut nummer to-PC-en, sier Gartner.

PC-salget falt med 4,9 prosent på verdensbasis i fjerde kvartal 2012, til totalt 90,3 millioner enheter, og det er nettbrettene som har skylden. Det går frem av en fersk rapport fra Gartner.

Ifølge Gartner har det synkende PC-salget ikke bare med problemene i verdensøkonomien å gjøre, men vel så mye med at bruksmønsteret til brukerne er i ferd med å endre seg.

– Nettbrett har dramatisk endret PC-markedet, ikke så mye ved å "kannibalisere" PC-salget, men ved å få brukerne til å flytte mediekonsumet til nettbrett i stedet for å bytte ut gamle PC-er, sier analytiker Mikako Kitagawa i Gartner.

Nettbrett blir primærenheten

Kitagawa sier bransjen tidligere så for seg at brukerne ville ha både en PC og et nettbrett som sine personlige enheter, men at det nå ser ut til at de fleste brukere i stedet vil flytte medieforbruket sitt til et personlig nettbrett – og utføre ulike kreative og administrative oppgaver på en PC som er delt mellom flere personer.

– Det vil være noen individer som vil beholde begge deler, men vi tror det vil være unntaket og ikke regelen. Vår hypotese er derfor at kjøpere ikke vil erstatte nummer to-PC-en hjemme, men i stedet la disse eldes og heller flytte medieforbruket over til et nettbrett, sier Kitagawa.

Denne endringen er ifølge Gartner drevet av attraktive og rimelige nettbrett som ble tilgjengelige i 2012, og utviklingen vil fortsette inntil nettbrett er blitt den primære enheten for medieforbruk.

Les også: Den store nettbrett-guiden

(Kilde: Gartner)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen