– Nettbrett går forbi laptop-er

Flere nettbrett enn bærbare PC-er sendes til verdens butikker i 2013, hevder analysebyrå.

Stadig flere velger nettbrett fremfor PC til blant annet surfing, spill og nettbank. Nå melder analysebyrået NPD DisplaySearch i en pressemelding at det blir flere forsendelser av nettbrett til butikkene enn av laptop-er på verdensbasis i 2013.

I sin siste rapport spår de at butikker over hele verden totalt sett vil få inn 240 millioner nettbrett, men "bare" 207 millioner bærbare PC-er.

Apple får konkurranse?

Til nå har Apple dominert nettbrett-markedet med sine iPad-er, men nå ser det tydeligvis bedre ut for konkurrentene også. DisplaySearch nevner i alle fall Apples konkurrenter på nettbrett som hovedårsaken til at det vil sendes ut flere nettbrett til butikkene enn laptop-er i 2013. Særlig gjelder det mindre nettbrett med en skjermstørrelse på rundt 7-8 tommer, som analysebyrået tror det vil gå 108 millioner av (45 prosent) i løpet av året.

Kina og Nord-Amerika forblir ifølge DisplaySearch de største markedene for nettbrett i 2013. Disse to markedene hadde allerede i 2012 flere nettbrett-salg enn laptop-salg.

"Nettbrett-markedet så en økende investering i Nord-Amerika i andre halvdel av 2012, fra store merkevarer som ikke bare testet nye skjermstørrelser og prisplaner, men også ukonvensjonelle forretningsmodeller. Den følgende økningen i forsendelser og etterspørsel understreket fordelene ved segmentering i markedet, ettersom dette bidro til økt markedsekspansjon," sier senioranalytiker Richard Shim i NPD DisplaySearch i en pressemelding.

"I 2013 forventer vi større investeringer på verdensbasis, noe som vil drive opp etterspørselen til et slikt nivå at nettbrett-forsendelser vil gå forbi laptop-forsendelser," sier Shim.

Foto: DisplaySearch

Les også: Nettbrett danket ut smartmobilene

(Kilder: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen