Nettbasert Openoffice.org åpen for alle

Det finnes som kjent flere nettsteder som allerede tilbyr nettbaserte kontorprogrammer – eksempelvis Google Dokumenter og Inetword. Dessuten skal Microsoft ha planer om å legge noen av sine Office-programmer på nett.

Selskapet Ulteo la for en stund siden ut en nettbasert utgave av kontorpakken Openoffice.org, og nylig ble versjon 3.0 av programpakken ble lagt ut, noe som har ført til at Ulteo nylig har oppdatert sin nettbaserte løsning. Tjenesten inkluderer 1 GB gratis nettlagringsplass, men den er foreløpig ikke tilgjengelig på norsk.

Tjenesten krever registrering, men dette er gratis og åpent for alle – du kan registrere deg via ulteo.com, men vær klar over at tjenesten fortsatt er på betastadiet.

Du må bekrefte registreringen ved å svare på en e-postmelding fra Ulteo. Du får deretter en side med noen konfigurasjonsmuligheter, og vil til slutt få opp et virtuelt skrivebord ("Ulteo Online Desktop"). Her kan du høyreklikke på et av ikonene og velge "Open" fra menyen for å starte et Openoffice-program.

For å kunne bruke den nettbaserte Openoffice.org må du bruke en nettleser med aktivert Javascript og Java.

Ifølge utviklerne skal tjenesten virke med Firefox 1.5 eller nyere, IE6/IE7 og Safari, mens det meldes om problemer med bruk av Konqueror.

(Kilde: Arstechnica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen