Nettbasert blir nettuavhengig


Bilde: Google

Google har sluppet en betaversjon av et utviklingsverktøy som skal gjøre det mulig å endre programmer som i utgangspunktet er nettbaserte, på en slik måte at programmene også skal kunne brukes uten nettforbindelse.

Verktøyet gjør det mulig å få tilgang til data og programmer via en nettleser selv om PC-en ikke har nettoppkobling. Data blir først lastet ned fra nettet, og kan på et senere tidspunkt aksesseres uten nettilgang. Informasjonen skal senere kunne synkroneres når PC-en er på nettet igjen.

Google Gears er basert på åpen kildekode, og tilbys nå i form av et gratis tilleggsprogram for nettlesere. Google håper verktøyet vil føre til utvikling av nye webstandarder.

Tanken er at en nettleser i større grad skal kunne brukes som er alternativ til "vanlige" programmer, en utvikling som allerede er i full gang med forskjellige nettbaserte programmer. Les mer i vår guide.

Med Google Gears skal overgangen mellom arbeidsøkter på nett på den ene siden, og uten nett på den andre være minst mulig problematisk.

Tre moduler

Google Gears består av følgende tre moduler:


  • Lokal tjener som brukes i stedet for en ekstern tjener.
  • Database som lagrer informasjonen.
  • "WorkerPool" som gjør at webbaserte programmer fungerer som de skal uten nettforbindelse.

Demonstrasjon

Google har valgt å bruke sin egen RSS-nyhetsleser, Google Reader, som et eksempel for å demonstrere hva som kan være mulig med Google Gears. Du finner også en del demoer på denne siden.

Last ned

Mer informasjon og en installasjonslenke finner du på gears.google.com. Programmet støtter foreløpig kun Firefox og Internet Explorer, men planen er at det på et senere tidspunkt skal kunne brukes i flere nettlesere.

Merk at dette er en betaversjon tidlig i utviklingsfasen, og derfor kan være ustabil. Verktøyet skal fungere både med Windows (krever XP eller Vista), Mac og for Linux.

Les pressemeldingen fra Google.

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen