Norske nettbanker er nede på grunn av en feil hos Nets.
Norske nettbanker er nede på grunn av en feil hos Nets. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen, hardware.no)

Nettbanktrøbbelet skal være fikset

Betalingsterminaler kan fortsatt ha problemer.

Nettbankene til DNB, Nordea, og en rekke andre norske banker sliter for øyeblikket med innloggingen. I tillegg er en rekke betalingsterminaler ute av drift, som gjør det vanskelig å betale med kort – og som om ikke det var nok er også en rekke minibanker nede.

Problemene skyldes tekniske forhold hos Nets, et selskap som håndterer 18 millioner kort, og er en av de største leverandørene av betalings- og kortløsninger i Norden. Nets vet imidlertid ikke hva som er årsaken til problemene, men kan bekrefte at feilen ligger hos dem.

Skal være løst

– Vi vet dessverre bare at dette kommer av driftsproblemer hos oss. Problemene berører BankID og korttraffikk, samt minibankene tilhørende DNB og Terra, fortalte informasjonssjef i Nets, Stein-Are Tjore, til Hardware.no klokken 13.40 i dag.

Klokken 14.13 melder Aftenposten at problemene skal være løst. Ifølge avisen skal BankID og minibanker fungere igjen, mens betalingsterminaler fortsatt kan ha problemer på grunn av forsinkelser i systemet.

Tjore bekrefter dette overfor Hardware.no, men forteller at det fortsatt er for tidlig å si noe om bakgrunnen for feilen.

Ukjent årsak

– Nå er feilen funnet, rettet, og vi er tilbake i normal drift. Det vi gjør nå er å analysere hva som gikk galt hos oss, og hva kan vi gjøre for at slikt ikke skal skje igjen, sier han til Hardware.no.

– Er det noen indikasjon på at et målrettet angrep ligger bak?

– For øyeblikket har vi ingen indikasjon på dét, men igjen, vi må først analysere hva som har skjedd, svarer Tjore.

Også for et par uker siden oppsto det problemer med norske nettbanker. Den gang var det en feil hos selskapet Evry, som leverer IT-tjenester til en betydelig andel av norske banker, som lå bak.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen