Nettadressen kan forfalskes

Det er oppdaget et sikkerhetshull i Internet Explorer som kan brukes til å lure brukere med et phishingforsøk. Hullet gjør at nettadressen som vises i adressefeltet i nettleseren ikke nødvendigvis er den reelle adressen.

Du kan bruke en test fra sikkerhetsselskapet Secunia til å teste om din nettleser er sårbar. På testsiden skal du klikke på lenken "Test Now - Left Click On This Link". Hvis adresselinjen i nettleseren din viser følgende adresse er din nettleser i faresonen:

http://www.google.com/

Testen er basert på en "Proof-of-Concept"-kode fra Hai Nam Luke som oppdaget sårbarheten. En slik kode er i utgangspunktet ikke laget for å forårsake skade, men for å demonstrere et sikkerhetshull.

Her er nettsiden for å gjennomføre testen fra Secunia:

Internet Explorer Address Bar Spoofing Vulnerability Test

Sårbarheten er bekreftet i Windows XP SP2 og Internet Explorer 6.0 med alle sikkerhetsoppdateringer. Secunia anbefaler at brukere slår av Javascript-funksjonen i nettleseren for å unngå å bli utsatt for phishingforsøk på grunn av denne sårbarheten. En annen mulighet er å bruke en alternativ nettleser, for eksempel Firefox eller Opera.

Kilde: secunia.com

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen