Nett i veggen fra WD

Navnet Western Digital har fra "gamle dager" vært synonymt med harddisker, og kanskje spesielt de siste årenes populære eksterne varianter som My Book og My Passport. Men selv om WD er noen røvere på mekaniske harddisker, har de ikke klart å komme inn på banen med SSD - superkjappe "harddisker" basert på minneteknologi.

Les også: Kjøpeguide til ekstern harddisk

Om synkende markedsandeler er grunnen vites ikke, men de siste par årene har Western Digital begynt å sysle med litt annet enn bare disker. Vi har sett dedikerte mediespillere som WD TV, og harddiskavspilleren WD Elements Play.

Men nå hiver også Western Digital seg på hjemmenettverk med WD Livewire. I tilfeller der det ikke er praktisk å sette opp verken et kablet eller trådløst nett er dette et "rett-i-veggen"-alternativ der strømnettet tas i bruk for å overføre data. Dette er noe også andre aktører har prøvd seg på, og her har vi tidligere sett på et slikt opplegg fra D-Link.Hva som er litt spesielt med WD sine bokser er at hver har fire LAN-porter, noe som gjør at du slipper en ekstra svitsj eller hub dersom du har planer om å koble til flere enheter.

Som flere konkurrerende løsninger oppgis WD Livewire til å klare opp mot 200 Mbit (altså 25 megabyte) per sekund, men som vi har sett ligger typisk hastiget vanligvis et godt stykke under dette.

Veiledende pris for et sett er i USA er satt til 140 dollar, og mer info finner du på WDs hjemmesider. Eventuell norsk tilgjengelighet og pris er ikke kjent i skrivende stund.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen