Nett-trøbbel etter brann

Annonsør­innhold
Les hele saken »

At Internett kan være sårbart er det ingen problemer å se etter nattens hendelser på Oslo S. Flere internettleverandører har hatt problemer på Østlandet i morgentimene.

Blant dem er NextGenTel og Ventelo. Grunnen er at BaneTele har mange viktige kabelgater som går gjennom Oslo S. Disse har en tid vært uten strøm, men aggregater er på vei inn for å få igang systemene igjen.

Selv om det ikke berører alle internettleverandører, vil det være tregere forbindelser mot mange nettjenester som er koblet opp mot de berørte partene. Hardware.nos nettleverandør er ikke direkte påvirket av problemene på Oslo S.

Gravde over kabel

Brannen på Oslo S skyldes ifølge Aftenposten at en entrepenør gravde over en høyspentkabel. Dette førte i tillegg med seg et utfall av fire andre strømkabler på Oslo S. All togtrafikk til og fra Oslo er lammet, noe som påvirker rundt 80 000 togreisende.

Ifølge BaneTele har det vært problematisk å få satt i gang feilretting på grunn av giftige gasser. I tillegg fungerte ikke aggregatene som de skulle.

Arbeidet er for lengst i full gang og BaneTele melder om at systemene skal være forventet rettet klokken 11.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen