Nett-PCer tar store markedsandeler

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nett-PCene fikk sitt virkelige gjennombrudd i fjor med en rekke produsenter som skulle hamle opp med Asus EEE. I tilleg ble Intels Atom-prosessorer lansert som også satt fart i dette markedet. Allerede nå har Nett-PCene fått en markedsandel på rundt 20% innen bærbare. Foreløpig er det Acer som er den største vinneren med en markedsandel på over 30% innen Nett-PCer. Asus er på andreplass med rundt 15% markedsandel.

Det er her i Europa hvor Nett-PCene har solgt aller best, faktisk har nesten halvparten av alle Nett-PCer blitt solgt her, nemlig 45%. Dette året viser også en rekke nye og spennende maskiner, prosessorer og skjermstørrelser. Atom kommer i en oppdatert utgave med en raskere busshastighet og et noe raskere brikkesett fra Intel. I tillegg har Nvidia kommet med Ion-systemet som gir Nett-PCer en langt bedre grafikkytelse og muligheten til å vise 1080P-videoer.

Av skjermformater kommer 16:9 formatet for fullt. Blant annet benytter Lenovo Ideapad S10 seg av dette formatet. 11,6" er et annet av de nye formatene som kan se ut til å ta store markedsandeler i dette segmentet.

Søk i prisguiden etter din nye Nett-PC.

(Kilde: Fudzilla)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen