Netshop kjøper Microplex og Zepto

[object HTMLTextAreaElement]

Daglig leder Svenn-Aage Lysebo har som mål å gjøre Netshop.no til en av Skandinavias ledende nettbutikker for IT-utstyr. I en pressemelding fremgår det at selskapet tar et steg nærmere denne målsetningen, når nettbutikken Microplex.no og bærbar-PC-produsenten Zepto nå kjøpes opp.

Formelt sett er det selskapet Netshop ASA som kjøper Microplex Norge AS og Zepto Computers AS. Kjøpesummen er ikke offentliggjort, men oppgjøret består av en kombinasjon av aksjer og kontanter. De tidligere eierne av Microplex og Zepto blir dermed aksjonærer i Netshop.

- Som før
Ifølge Lysebo vil alle de henholdsvis fem og fire ansatte i Microplex og Zepto bli med videre. Nettsidene deres vil også inntil videre drives som før, slik at det for kundene ikke blir noen forandringer.

Forskjellen består i at nettbutikken Netshop.no vil få et bredere utvalg av varer, og dropper sine egne bærbare PC-er til fordel for Zeptos modeller. En god del av sortimentet til Microplex.no blir tilgjengelig via Netshop.nos nettbutikk, men ikke alt - for Netshop ønsker å holde fast ved noe av det særpreget som Microplex har opparbeidet seg.

Rent logistikkmessig vil noe av lageret til Microplex flyttes til Netshops lager i Sandefjord. I tillegg vil Zepto flytte inn i Netshops lokaler i Oslo.

Oppkjøpet av Zepto gjelder kun den norske delen av selskapet, men Netshop vil naturlig nok samarbeide med Zepto Danmark i fortsettelsen. Den danske delen av Zepto er betydelig større enn den norske.

Microplex og Zepto omsatte for henholdsvis 25,8 og 20,4 millioner kroner i 2005. Tilsvarende tall for Netshop ASA var 145 millioner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen