Test

Netshop: Grei maskin til ok pris

Netshop har som mange andre flere alternativer for deg som vil kjøpe bærbar maskin. Til høsten satser de blant annet hardt på maskinen Toshiba Satellite A300 med en pris på 4750,-.

Grei prosessor
Maskinen har en Intel Dual-Core Processor T2390
Samtidig får du det du betaler for. Maskinen har en meget god prosessor for den rimelige prisen. Intel Dual Core T2390 på 1.8 Ghz vil nok holde lenge for både surfing, arbeid og noe lek. Maskinen har 2GB ram, noe som er akkurat nok til at maskinen ikke går i stå.

Enkelt skjermkort
Skjermkortet er derimot ikke noe vidunder på denne maskinen. Intel GMA X3100 vil duge for enkle arbeidsoppgaver, men her er det ikke mye rom for spilling. Ifølge tester varierer ytelsen på dette grafikkortet enormt mellom forskjellige spill, men det er ikke nødvendigvis de største spillene som sliter mest. Om du vil ha en maskin med et godt grafikkort som du kan stole på bør du kanskje lete andre steder. Men visning av film og bruk av tekstbehandlingsprogrammer, surfing og oppsett av regneark vil denne maskinen fint takle. Så om du ikke ønsker annet, så kan du vurdere å spare litt ved å kjøpe denne maskinen i forhold til en kraftigere en.

Nok USB-porter

Maskinen kommer med god plass på 250GB harddisk og DVD-spiller. Minnekortleser følger med og maskinen er utstyrt med fire USB-porter og utgang for ekstern skjerm. Maskinen har ellers integrert webkamera.

Vekten er tolerabel på 2.78 kilo, nok til at ryggen din overlever.

Operativsystemet Windows Vista Home Premium følger med.

Konklusjon
Alt i alt får du en maskin med stil, samtidig som den kan følge deg godt i skolearbeidet. Dessverre er det litt knapt med minne og grafikk, så om du forventer å bruke maskinen til avanserte handlinger i løpet av studiene kan denne bli i knappeste laget. Men for denne prisen får du en god maskin, som vil holde lenge for den jevne student.

Pluss:
Grei pris, god prosessor.

Minus:

Litt knapt med minne, enkelt skjermkort.

Pris:
4750,-

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen