Netscape gjenåpnes

Alternativ tekst mangler

For om lag ti år siden var Netscape den mest populære og utbredte nettleseren, men har slitt de siste årene. Nå kan det virke som AOL, eieren av Netscape, vurderer å satse mer på nettsiden Netscape.com enn på selve nettleseren.

Versjon 8.1 av nettleseren ble riktignok sluppet i januar med en rekke nye funksjoner, men det hjalp ikke så mye for populariteten.

Nå har AOL sluppet en betaversjon av en ny nettside, beta.netscape.com, som snart skal lanseres i endelig versjon. Det er på nåværende tidspunkt usikkert hvilke planer AOL har for nettleseren.

Den nye siden er drevet av brukerne på lignende måte som for eksempel Digg.com, og AOL har som mål å utvikle nettsiden som et såkalt sosialt nettverk. Brukere skal selv kunne bidra med stoff til nettsiden, og bidragene skal få en karakter (en poengsum) av leserne. Bidragene skal også kvalitetssikres av såkalte "anchors" som Netscape har ansatt som kvalifiserte spesialister til nettopp denne jobben.

Kritikerne mener AOL rett og slett har kopiert Digg.com, men Andrew Weinstein en talsmann for prosjektet, mener Netscape.com blir en videreuvikling av det Digg.com driver med. Weinstein poengterer videre at mange sider har holdt på med det samme før Digg.com startet.

(Kilde: Betanews)

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen