Netscape 8 fremdeles ikke sikker

Dagen etter at Netscape 8 ble sluppet, ble det oppdaget at nettleseren hadde alle de samme hullene som Mozilla Firefox har hatt siden versjon 1.0. Dette skjedde fordi Netscape 8 er bygd på en versjon av Firefox, og selskapet hadde ikke tatt med de siste endringene fra Firefox-prosjektet når de la ut Netscape 8.

Mindre enn 24 timer etter at Netscape 8 først ble sluppet, kom den første sikkerhetsoppdateringen til nettleseren. Netscape versjon 8.0.1 var et faktum, men det viser seg nå at selskapet ikke har klart å fikse alle sikkerhetshullene her heller. Netscape 8.0.1 er nemlig basert på Firefox versjon 1.0.3, og ikke 1.0.4 som har vært tilgjengelig i over en uke nå.

Dette gjør at alle feilene som ble fikset med Firefox 1.0.4 fremdeles finnes i Netscapes nettleser. To av sikkerhetsfiksene som kom i Firefox 1.0.4 har fått status som ekstremt kritiske. Firefox-utvikler Ben Goodger skrev på sin blogg at dersom sikkerhet er viktig for deg, viser denne demonstrasjonen at nettlesere som er redistribusjoner av den offisielle Mozilla-nettleseren aldri kommer til å gi sikkerhetsoppdateringer like raskt som Mozilla gjør for sine produkter.

Kilder: ZDNet Australia, Inside Firefox (Ben Goodger)

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen