Netscape-gründer støtter ny nettleser

Litt historikk

Nettleseren Mosaic ble lansert i 1993 – den første nettleseren som kunne vise bilder i nettsider. Dermed var revolusjonen i gang. Utviklingen av Mosaic ble avviklet i 1997, men den er fortsatt nedlastbar.

Netscape Navigator ble utviklet av samme team som sto bak Mosaic, og versjon 1.0 ble lansert i 1994. Den fikk først navnet Mosaic Netscape, og senere Netscape Navigator, og etter hvert Netscape Communicator.

Netscape var dominerende i webbens barndom, men Microsoft tok over dominansen når Internet Explorer ble innebygd i Windows. Netscape ble forsøkt relansert flere ganger, men uten å lykkes med å ta markedsandeler. Den siste versjonen ble sluppet for to år siden – Netscape Navigator 9.

Marc Andreessen, som lanserte Netscape for 15 år siden, prøver nå med en ny nettleser.

Den nye nettleseren har fått navnet Rockmelt. Den ble grunnlagt av Eric Vishria og Tim Howes, mens Andreessen har valgt å investere i prosjektet.

Det er foreløpig ikke avslørt noen detaljer rundt Rockmelt, men Andreessen sier til avisen New York Times at den nye nettleseren skal bli annerledes enn de tradisjonelle nettleserne i dag. Han mener dagens nettlesere ikke henger med webbens utvikling, det vil si at webben er blitt mer dynamisk og ikke statisk som den var for 15 år siden.

Siden Microsoft slo Netscape på nettlesermarkedet har Internet Explorer ifølge New York Times vært såpass dominerende at nettleserutviklingen har på mange måter stagnert. Teknologiselskaper har ikke vært villige til å bidra og innovasjonen har stoppet opp.

(Kilder: New York Times, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen