Netflix skal teste ut ny "streaming"-tjeneste

Netflix til Europa i 2010?

Netflix er mest kjent for å tilby utleie av DVD-plater på det amerikanske markedet, men har også begynt å se nærmere på "streaming"-løsninger – altså direkteavspilling over nettet. Tidligere i år ble det for eksempel kjent at LG ville støtte "streaming" via Netflix i sine produkter.

Andre produkter og produsenter Netflix har et tilsvarende samarbeid med inkluderer Microsoft Xbox 360, Samsungs Blu-ray-spillere, Sonys TV-er og Playstation 3.

Foreløpig bare i USA

For tiden tilbyr Netflix over 17 000 titler for avspilling direkte over nettet, og flere av titlene er i HD-kvalitet. Men foreløpig er tjenesten kun tilgjengelig på det amerikanske markedet, og selv om interessen øker, er det fortsatt DVD-utleiebiten som er klart mest populær i USA.

Men i Europa er det annerledes. Her står ikke utsending av fysiske plater like sterkt i kurs som hos amerikanerne. Og etter alt å dømme er det nettopp i Europa Netflix vil rulle ut sin nye "streaming"-tjeneste først.

Ifølge selskapets CEO, Reed Hastings, skal den nye tjenesten lanseres i 2. halvdel av 2010. Tanken skal være å teste ut tjenesten i det små – i ett og ett land av gangen, for å se om forretningsmodellen fungerer. Foreløpig har ikke Netflix sagt noe om hvilke land som står for tur først.

Ingen vei tilbake

Det er liten tvil om at det å distribuere digitalt innhold som film og musikk på denne måten er veien å gå. Det er ikke snakk om hvorvidt de fysiske mediene dør, men snarere når. Nå gjenstår det bare å se om filmbransjen også innser dette, og ikke gjør de samme feilene som musikkbransjen har gjort de senere årene.

Netflix blir imidlertid garantert ikke alene om å tilby "streaming"-løsninger for film i Europa. Vi vet fra før at også Spotify snuser på dette markedet.

(Kilder: Redwriteweb, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen