Det både ser, låter og føles ut som et gammelt retrospill, selv om kontrollene er tilpasset berøringsskjermen.
Det både ser, låter og føles ut som et gammelt retrospill, selv om kontrollene er tilpasset berøringsskjermen. (Bilde: Niklas Plikk, Tek.no)

Netflix-suksess blir mobilspill

Stranger Things kan lastes ned helt gratis.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Netflix hadde enorm suksess med retro-grøsseren Stranger Things i fjor høst, og denne høsten kommer neste sesong av den populære serien. Men i forkant har Netflix, i samarbeid med appselskapet BonusXP, sluppet et mobilspill. 

Spillet heter helt enkelt Stranger Things: The Game, og kan lastes ned til både iOS- og Android-enheter. Spillet er helt gratis og skal ikke inneholde noen form for mikrotransaksjoner. 

Retro-estetikk

TV-serien Stranger Things lånte mange virkemidler fra 80-tallets storfilmer og populærmusikk, og spillet ser ut til å gjøre det samme. Musikken låter som den kunne vært skapt på 80- eller tidlig 90-tall, og grafikken er definitivt retroinspirert. I tillegg minner hele spillestilen, med blant annet isometrisk ovenfra-ned-perspektiv, som de gamle konsollspillene vi spilte da vi var yngre. 

Det ligner egentlig på et spill vi gjerne kunne sett på Super Nintendo Classic, som vi testet nylig.

Du kan se på spilltraileren på YouTube, eller se oss spille i noen minutter i denne videoen (uten lyd, dessverre!) : 

Slik er starten av spillet.

Hinter om sesong 2

Spillet er naturligvis en del av Netflix' promoteringsplan av neste sesong av Stranger Things, som slippes snere denne måneden. Derfor skal det være lagt inn videoklipp fra den kommende sesongen i spillet, og det skal også være lovt en oppdatering den 27. oktober, lanseringsdagen, som skal by på noe «mystisk». Nøyaktig hva dette er, vil de naturligvis ikke si noe om.

Førsteinntrykket av spillet er uansett ganske godt, og når det ikke koster en eneste krone å spille det, så skader det jo ikke å gi det en sjanse. 

Ute etter litt retro-moro? Ikke alt er bra med SNES Classic, men det er ikke langt unna

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen