Netflix stupte på børsen etter ferske kvartalstall
(Bilde: Netflix)

Netflix stupte på børsen etter ferske kvartalstall

Har opplevd rekordvekst, men tror det dabber av nå.

Det er ingen hemmelighet at strømmetjenesten Netflix har hatt stor suksess, også utenfor USA. Nå har selskapet sluppet sine seneste kvartalstall, som indikerer at veksten på ingen måte har stoppet opp for det amerikanske selskapet.

I løpet av første kvartal noterte Netflix seg en nettoøkning i antall strømmeabonnenter på hele 6,74 millioner, noe som ifølge selskapet er ny kvartalsrekord.

Stort internasjonalt marked

Av disse stod de internasjonale abonnentene for hele 4,51 millioner, noe som også er vesentlig høyere enn de foregående kvartalene.

Det totale antallet abonnenter er nå kommet opp i solide 81,5 millioner på verdensbasis, og så mye som 42 prosent av disse befinner seg utenfor USA.

Foto: ibreakstock/Shutterstock.com

Til tross for de gode tallene gikk aksjekursen til selskapet imidlertid betydelig ned etter at tallene ble publisert, som blant andre The Verge melder. Årsaken til dette skal være at Netflix har lave forventninger til antallet nye abonnenter neste kvartal.

Tror markedet er mettet i USA

Selskapet har oppgitt at de kun regner med en nettoøkning på 2,5 millioner abonnenter i det andre kvartalet, noe som ligger betydelig under det som investorer og analytikere skal ha forventet.

Hovedgrunnen til Netflix' labre forventninger til neste kvartal skal være at selskapet mener det amerikanske markedet er i ferd med å bli mettet. Netflix spår en en økning i hjemlandet på bare 500 000 abonnenter neste kvartal. Flere detaljer finner du hos Netflix

Netflix kommer stadig med nytt innhold: 
Nå er det bekreftet at tjenesten skal vise nye Top Gear »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen