Netflix slipper en Black Mirror-episode hvor du kan styre historien selv
(Foto: Netflix)

Netflix slipper en Black Mirror-episode hvor du kan styre historien selv

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det gjelder å skille seg ut i det konkurransepregede strømmemarkedet, og nå ser det ut til at Netflix sysler med en idé litt utenom det vanlige. Det melder Bloomberg.

Nettstedet har vært i kontakt med kilder som hevder at Netflix planlegger å la publikum velge historieforløpet i utvalgte episoder av noen av seriene sine.

Først ut er den Emmy-belønnede serien Black Mirror, som i sin neste sesong i desember vil by på en episode som gir seerne mulighet til å velge hvor historien skal gå, ifølge kildene.

Har allerede lansert interaktive barneserier

Akkurat hvordan dette skal arte seg er ennå uvisst, da planene ennå ikke offisielt kunngjort av Netflix. 

De interaktive programmene Netflix har sluppet hittil lar brukeren ta valg underveis ved å bruke fjernkontrollen på TV-en, eller ved å trykke på skjermen om man bruker en berøringsenhet. Bilde: Netflix

Vi har imidlertid fått tilsvarende planer tidligere. I fjor sommer meldte Netflix selv at de hadde begynt med programmer hvor seeren kan styre handlingen selv ved å ta valg underveis.

Disse programmene er enn så lenge kun rettet mot barn, men senere meldte Bloomberg at det interaktive konseptet også var på vei til TV-serier for voksne – noe som altså nå ser ut til å skje.

Måten konseptet fungerer på i de første interaktive seriene rettet mot barn er at man foretar valg underveis i programmene ved å benytte piltastene på fjernkontrollen, eller berøringsskjermen om man benytter mobil.

Handlingsforløpet vil endre seg etter hvilke valg man foretar, men det er begrenset hvor mange valg man kan foreta. Ifølge Bloombergs kilder vil seriene myntet på voksne by på mer komplekse valg, men detaljene er altså ennå uklare.

Netflix uttalte tidligere at satsingen på interaktive TV-serier kommer på bakgrunn av markedsforskning som indikerer en etterspørsel etter slikt innhold.

Les også: Netflix kan få reklame mellom episodene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen