Netflix skal gjøre det filmselskapene frykter
(Bilde: Netflix)

Netflix skal gjøre det filmselskapene frykter

Den populære strømmetjenesten tar omsider steget fra TV-serier til film.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Strømmetjenesten Netflix har som kjent begynt å satse stort på egenprodusert innhold, noe selskapet hittil har hatt stor suksess med i form av den prisbelønte spenningsserien «House of Cards» og andre publikumsfavoritter som «Orange is the New Black».

Det var nok bare et spørsmål om tid før Netflix også ønsket å få en finger med i spillet når det gjelder spillefilmer, og som blant andre Variety og BBC melder har dette nå skjedd.

Oppfølger til Oscar-belønt storfilm

Netflix har nemlig nå inngått et samarbeid med filmproduksjonsselskapet The Weinstein Company (TWC) om distribusjon av en kommende spillefilm. Filmen heter «Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend», og blir altså oppfølgeren til den Oscar-belønte kampsportfilmen «Crouching Tiger, Hidden Dragon» fra 2000.

Samarbeidet vil innebære at filmen legges ut på Netflix samtidig med at den settes opp på utvalgte IMAX-kinoer over hele verden. Filmen skal tilsynelatende bli tilgjengelig overalt hvor Netflix tilbys, og datoen er satt til 28. august 2015.

Poenget med prosjektet er å gi publikum mulighet til å selv velge hvordan de vil se filmen, i tråd med nyere tids endringer i folks filmvaner.

Regisseres av Matrix-koreograf

– Det å se på film er en aktivitet som gjennomgår fundamentale og raske endringer, og Netflix er uten tvil i spissen for den utviklingen, uttalte Harvey Weinstein fra TWC.

Dette er for øvrig ikke første gangen at Netflix samarbeider med filmselskapet. De to selskapene har også en TV-serie på gang om den italienske oppdageren Marco Polo, en serie som skal lanseres allerede i desember i år.

Den innledende produksjonsfasen til «Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend» skal allerede være i gang. Regissøren heter Yuen Wo-Ping og stod blant annet bak koreografien i actionfilmer som The Matrix-trilogien og Kill Bill-filmene.

En norsk regissør prøvde på en lignende fellesutgivelse:
Det fikk norsk kinobransje til å rase »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen