Videostreamingstjenesten Netflix blir stadig mer populær, og den skal også være på vei til Norge.
Videostreamingstjenesten Netflix blir stadig mer populær, og den skal også være på vei til Norge. (Bilde: iStock Photo, Netflix)

Netflix overgår TV-kanalene

Brukerne ser rekordmye film og TV.

I løpet av juni nådde den amerikanske videostreamingtjenesten Netflix en milepæl: For første gang i selskapets historie så kundene på over 1 milliard timer med innhold fra tjenesten.

Ifølge analytiker Richard Greenfield overgår dette seertallene til de tradisjonelle TV-nettverkene hvis man justerer statistikken etter distribusjon. Dette innebærer at husholdninger med Netflix brukte mer tid på videostreaming enn på ordinært TV-kringkasting.

Høyest gjennomsnitt

Greenfield anslår at Netflix hadde 24 millioner abonnenter i juni, og det betyr at hver bruker brukte i gjennomsnitt 80 minutter hver dag på å streame video i juni. Ifølge Greenfield ville dette ha plassert Netflix på toppen blant TV-kanalene hvis den hadde vært en kanal i tradisjonell forstand.

Netflix har økt stabilt de siste årene, men dette siste gjennombruddet kan være på grunn av svakt TV-tilbud fordi det er sommer. En annen mulig årsak er at foreldre kan lettere kontrollere hva barna ser via Netflix i forhold til standard kringkasting.

På vei til Norge

Den amerikanske tjenesten er tilgjengelig i en rekke land, deriblant Canada, Storbritannia og flere søramerikanske stater. Netflix-sjef Reed Hastings har tidligere uttalt at «det største markedet for Hollywood (etter USA) er Europa, deretter Asia og til slutt resten av verden.»

I den siste tiden har det blitt kjent at Netflix mest sannsynlig er på vei til Norge, og både NRK og TV 2 har bekreftet at de har vært i samtaler med amerikanerne.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

(Kilde: Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen