«Netflix-modellen» sprer seg i USA
Teknofil
(Bilde: NBC)

«Netflix-modellen» sprer seg i USA

Hele første sesong av TV-serien Aquarius slippes på dag én.

Netflix er ikke lenger bare en strømmetjeneste for film og TV-serier - de siste årene har de også blitt innholdsskapere. Det amerikanske selskapet har laget en rekke kritikerrosete TV-serier, slik som House of Cards og Orange Is the New Black, og hver gang har de sluppet samtlige episoder i sesongen på dag én.

Nå ser det ut som flere av de tradisjonelle TV-kanalene i USA er iferd med å gå i Netflix' fotspor. Den 28. mai har nemlig NBC-serien Aquarius premiere, og for første gang vil de legge ut alle episodene på nettsidene sine allerede fra dag én. 

Neppe tilgjengelig i Norge

Aquarius  er en krim-serie satt på 60-tallet, hvor David Duchovny spiller en politimann som prøver å infiltrere den berryktede Manson-familien. 

Selv om NBC legger ut samtlige episoder på nettsiden sin, er det neppe tilgjengelig for nordmenn på grunn av regionssperrer. Det er likevel et godt tegn på at flere har fått øynene opp for Netflix-modellen, hvor alle episoder er tilgjengelig fra dag én. I stedet for at alle se episodene i løpet av mange uker, kan de virkelig hardbarka tilhengerne se alt på en gang.  

Her i Norge ser vi også at flere har lært en ting eller to fra Netflix. I fjor ble for eksempel TV 2-serien «Samurai Sikkerhet» lagt ut i sin helhet på TV 2 Sumo, før alle episodene hadde blitt vist på TV. 

Har du sett den nyeste Netflix-serien? 
Slik blir Daredevil-serien »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen