Netflix kommer til å støtte LGs WebOS
(Bilde: Netflix)

Netflix kommer til å støtte LGs WebOS

Har alt klart til 4K-sendingene starter.

En av de store nyhetene fra LG under årets CES-messe er WebOS. Halvparten av de kommende flatskjermene til selskapet vil få det nye operativsystemet, som ble utviklet av HP en gang i tiden. Nå kan de bekrefte at det nye operativsystemet vil kunne strømme innhold fra Netflix i 4K.

4K er et av hovedtemaene under årets messe, der «alle» produsentene har utstilt produkter som kan vise deg den nye oppløsningen. Netflix blir etter alt å dømme en av de første som kommer til å starte med å gi deg innhold i 4K, noe som har gjort støtten for dette på LGs nye operativsystem viktig. 

Vil gjelde mange modeller

LG kommer til å satse hardt på sitt nye operativsystem, som blir å finne på over halvparten av alle modellene fra selskapet. Det dreier seg ifølge Flatpanels om i alt 70 modeller på verdensbasis, og selv om ikke alle disse kan vise 4K, viser det at LG er ivrig i sin satsing på 4K. 

Det nye operativsystemer er basert på at du har de fleste funksjonene på TV-en samlet i et slags arkiv, der du kan bla deg igjennom alternativene. Her blir altså Netflix-appen også å finne, slik at du kan benke deg foran skjermen når strømmetjenesten starter med sine 4K-sendinger i februar – der andre sesong av House of Cards står først på tapetet. 

Også YouTube i 4K

Allerede før messedørene åpnet var YouTube ute for å fortelle at de også vil gi jernet i utviklingen av 4K-strømming, der de blant annet skulle vise frem snutter i den høye oppløsningen på LGs stand. 

Det betyr at LGs nye TV-er har støtte for Googles åpne kodek VP9, som YouTube blir en av de første til å ta i bruk. I tillegg vil YouTube også se nærmere på muligheten for å ta i bruk H.265, som er forventet å bli den generelle standarden på tvers av de fleste plattformene. 

Har du noen gang testet å spille på en svindyr TV?
Bli med da vi prøvde oss på en LG-skjerm til 130 000 kroner »

 

 

 

 

.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen