«Utbredt nedlastingskultur» har fått Netflix til å vurdere offline-modus
(Bilde: Kaspars Grinvalds/Shutterstock.com)

«Utbredt nedlastingskultur» har fått Netflix til å vurdere offline-modus

Holder ikke å bare tilby strømming.

Opplysningene om at strømmegiganten Netflix jobber med en offline-modus har kommet litt stykkevis og delt, men nå kan det se ut til at planene om å tilby brukere muligheten til å se film uten nettilkobling fremdeles lever. Det melder nyhetskanalen CNBC.

I et intervju med kanalen fortalte innholdssjef hos Netflix, Ted Sarandos, at lansering av Netflix-tjenesten i nye markeder gjør offline-avspilling stadig mer aktuelt.

Utviklingsmarkeder først

– Nå som vi har lansert i flere markeder ser vi at de har ulike netthastigheter og Wi-Fi-tilgang, og i de landene har de en mer utbredt nedlastingskultur. Så i de markedene begynner det å bli litt mer interessant, sa Sarandos. Innholdssjefen la til at de «ser på saken».

Foto: Shutterstock 174394982

I utgangspunktet ser det altså ut til at Netflix først og fremst ser for seg å gjøre en eventuell nedlastingsfunksjon tilgjengelig i utvalgte land. Om funksjonen kommer er det imidlertid sannsynlig at andre også vil få tilgang til den på et eller annet tidspunkt.

Var tidligere sterkt imot

I april kunne vi dessuten melde at Netflix-sjefen Reed Hastings mener selskapet bør ha «et åpent sinn» når det gjelder offline-avspilling, og i juni kunne vi melde om flere troverdige kilder som hevder at en slik funksjon faktisk er på vei.

Selv om vi ennå er et stykke fra en entydig bekreftelse på at det snart blir mulig å laste ned Netflix-innhold på enhetene dine, representerer alle disse opplysningene en gledelig utvikling om man tar i betraktning at Netflix tidligere har benektet ganske ettertrykkelig at offline-funksjon vil komme.

Netflix kjemper stadig mot regionssperrene: Nå har de vunnet krigen mot unblock-tjenestene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen