Hulu kan stå foran internasjonal ekspansjon, skal vi tro Disney-sjefen.
Hulu kan stå foran internasjonal ekspansjon, skal vi tro Disney-sjefen. (Foto: Hulu)

Netflix kan få konkurranse av minst én ny strømmetjeneste

Hulu planlegger internasjonal ekspansjon.

Tidligere denne uken meldte vi at Disneys kommende strømmetjeneste har fått navnet Disney+, men Disney vil med oppkjøpet av 20th Century Fox også være majoritetseier i Hulu, som i sommer meldte at de hadde rundet 20 millioner abonnenter i USA. 

Til Variety sier Disneys styreformann og direktør Bob Iger at planen er å investere i Hulu og ekspandere tjenesten internasjonalt, akkurat som planen er å gjøre Disney+ til en global tjeneste.

Mens Disney+ skal holde seg til familieinnhold, er planen at Hulu skal fortsette med generelt underholdningsinnhold. 

Originalinnhold 

Hulu produserer i likhet med Netflix en del serier og filmer selv, såkalte Hulu Originals. Blant annet er populære The Handmaid's Tale en Hulu-produksjon. I Norge er den en del av HBO Nordic. Det samme gjelder Castle Rock, som også vises på HBO i Norge. 

Iger sier til Variety at om Disney klarer å lage TV-studioet de planlegger, så vil de kunne lage mer originalinnhold til Hulu enn i dag. 

Disneys eierskap i Hulu fordrer imidlertid at det planlagte oppkjøpet av Fox går gjennom. Det er ventet at det vil skje i første kvartal 2019. Disney vil også kun eie 60 prosent, mens Comcast og AT&T eier de resterende 40. 

Lavpris med annonser 

Hulu skiller seg fra Netflix ved at de i dag tilbyr et abonnement med et visst innslag av annonser. Dette koster åtte dollar i måneden, rundt 68 kroner med dagens kurs. Et annonsefritt abonnement koster 12 dollar, tilsvarende en drøy hundrelapp. Selskapet varslet i sommer at de hadde nådd 20 millioner abonnenter, rundt en tredel av hva Netflix har i USA. 

Hvis Disney gjør alvor av å bringe Hulu internasjonalt kan det med andre ord bli et svært fragmentert strømmemarked fremover. Det ryktes nemlig at Apple er på trappene med en egen strømmetjeneste som skal lanseres i 100 land i første kvartal 2019.

Warner Media varslet nylig også at også de jobbet med en global strømmetjeneste som blant annet ville inkludere alt HBO-innhold, i tillegg til annet innhold fra Warner-universet. Dessuten kommer altså Disney+. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen