I flere år har de sagt «nei», men nå sier Netflix-sjefen at de kan vurdere offline-avspilling
(Bilde: Kaspars Grinvalds/Shutterstock.com)

I flere år har de sagt «nei», men nå sier Netflix-sjefen at de kan vurdere offline-avspilling

Et av de store spørsmålene rundt strømmetjenesten Netflix har i lang tid vært om tjenesten noensinne skal tilby offline-avspilling. Både i 2014 og 2015 gjorde Netflix-toppene det klart at tjenesten aldri ville få denne funksjonen, men nå ser det endelig ut til at døren åpnes på gløtt.

Som blant andre TechInsider melder har sjefen selv, Reed Hastings, nemlig kommet med en uttalelse som indikerer at offline-avspilling ikke lenger er uaktuelt. Uttalelsene kom under et intervju i forbindelse med de seneste kvartalstallene.

Mener selskapet bør være åpent

– Vi bør ha et åpent sinn om dette. Etter hvert som vi vokser overalt i verden, hvor vi ser mange ujevne nettverk, er dette noe vi bør være åpne for, svarte Hastings på spørsmål om hvorvidt selskapet vurderer avspilling uten nettforbindelse.

Netflix-sjefen Reed Hastings er omsider åpen for offline-avspilling.
Netflix-sjefen Reed Hastings er omsider åpen for offline-avspilling. Foto: Netflix

Selv om dette altså ikke er en utvetydig bekreftelse på at funksjonen faktisk ligger i planene, er det likevel åpenbart at selskapet med dette har endret tonen sammenlignet med tidligere.

Er klar over etterspørselen

Som vi meldte i september i fjor har Netflix tidligere uttalt at de er klar over at mange kunder ønsker offline-funksjon, men at de likevel har valgt å droppe det hittil fordi de har ment at få faktisk vil bruke den, samt at det vil gjøre opplevelsen mer komplisert.

Den tilsynelatende snuoperasjonen kan ha sammenheng med at Netflix ikke lenger ønsker å være dårligere enn en av hovedkonkurrentene, Amazon Prime, som fikk støtte for offline-avspilling i september i fjor

Netflix vokste kraftig det siste kvartalet: Likevel stupte selskapet på børsen nylig »

(Via Slashgear)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen