Netflix kan bli nødt til å stenge smutthullet
Teknofil
(Bilde: Netflix)

Netflix kan bli nødt til å stenge smutthullet

Bruker du «amerikansk Netflix»?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Netflix er ennå ikke lansert i Australia, men likevel bruker anslagsvis 200 000 australiere videotjenesten via et virtuelt nettverk (VPN). Kort fortalt betaler de altså en VPN-aktør til å skjule hvilket land de surfer fra.

Det samme gjør også mange nordmenn for å få tilgang til den amerikanske utgaven av Netflix, ettersom den norske utgaven har vesentlig færre filmer og serier.

Nå melder CNET at rettighetshavere i Australia, inklusive Warner Bros. og Universal Sony Pictures, ønsker å presse Netflix til å tette dette smutthullet.

Forhandler med Netflix

Netflix skal etter planen lansere tjenesten sin i Australia om ikke lenge. Ifølge CNET kan rettighetshaverne bruke lanseringen til å forhandle seg frem til at de blir nødt til å sperre ute VPN-brukere. Rettighetshavere i USA presser samtidig på for det samme, ettersom de ikke nødvendigvis får betalt for å levere innholdet sitt til utenlandske «snyltere».

– Jeg vet at det allerede har vært diskusjoner mellom distributører i USA og Netflix angående australiere som bruker VPN for å få tilgang til innhold de ikke har lovlig tilgang til i Australia. De krever at dette blir blokkert umiddelbart, ikke først når tjenesten kommer til Australia, sier Simon Bush, leder for interesseorganisasjonen AHEDA til CNET.

Umulig å få til?

Det er imidlertid ikke bare-bare for Netflix å luke ut de som bruker den amerikanske utgaven. Å svarteliste alle kjente VPN-aktører tror Gizmodo at vil være vanskelig – om ikke umulig – å få til i praksis. VPN er ikke er ulovlig, men snarere noe mange bruker for å anonymisere seg på Internett. Derfor vil et slikt tiltak, skulle de klare å få det til, også ramme amerikanske brukere som ikke har gjort noe galt.

I verste fall vil du kanskje bli nødt til å verifisere innloggingen din via en mobil med amerikansk SIM-kort – eller noe slikt – i fremtiden, men inntil videre er du «safe».

Netflix gjør det lettere å dele gode funn
Lar deg tipse venner direkte via Facebook »

(Kilder: CNETGizmodo)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen