Netflix håver inn nye abonnenter
(Bilde: Netflix)

Netflix håver inn nye abonnenter

De nye kvartalstallene byr på to milepæler for strømmetjenesten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Netflix kaprer en stadig større del av markedandelene til tradisjonell TV, og det ser ikke ut til at utviklingen stanser opp med det første. Nå har strømmetjenesten lagt frem sine seneste kvartalstall, og de har de god grunn til å være fornøyd med.

I det andre kvartalet i år noterte selskapets strømmeavdeling seg en omsetning på 2,6 milliarder dollar, noe som er en økning på hele 35,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Over 100 millioner brukere globalt

Årsaken til den bratte oppgangen er selvsagt at Netflix har skaffet seg mange nye abonnenter. Selskapet meldte om en netto økning på 5,2 millioner brukere av strømmetjenesten i det andre kvartalet, og det betyr at selskapet nå har passert milepælen på 100 millioner brukere på verdensbasis.

Netflix har hatt en vellykket satsing på egentprodusert innhold, for eksempel prisbelønte House of Cards.
Netflix har hatt en vellykket satsing på egentprodusert innhold, for eksempel prisbelønte House of Cards. Foto: Netflix

Nærmere bestemt har Netflix nå 104 millioner brukere, opp fra 83,2 millioner brukere i samme kvartal i fjor. Dette var en kraftigere økning enn selskapet hadde regnet med. Den andre milepælen er at antallet internasjonale brukere for første gang har passert antallet amerikanske brukere, om enn med knapp margin.

Vellykket satsing på eget innhold

Rett over 52 millioner brukere befinner seg nå utenfor USA, mens vi finner 51,9 brukere av strømmetjenesten i selskapets hjemland. Antallet internasjonale brukere lå på kun 36 millioner i andre kvartal i fjor, som betyr at økningen i brukermassen utenfor USA har vært på saftige 44 prosent det siste året.

En del av suksessen kan trolig tilskrives en vellykket satsing på egenprodusert innhold av høy kvalitet. I pressemeldingen peker Netflix på at 27 originale programmer hos tjenesten nylig mottok til sammen 91 nominasjoner til den prestisjetunge Emmy-prisen. Dette var en dobling fra fjoråret.

Netflix oppgraderes stadig: Nå får tjenesten støtte for Dolby Atmos »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen