Slik ser Netflix' VR-videobutikk ut.
Slik ser Netflix' VR-videobutikk ut. (Bilde: Netflix/YouTube)

Netflix har laget en virtuell videobutikk for HTC Vive

Se videoene av de spenstige idéene Netflix viste frem på sitt «Hack Day»-arrangement.

Ved siden av den «vanlige» produktutviklingen jobber mange teknologiaktører med mer eksperimentelle idéer som ikke nødvendigvis er klare for markedet, og viser disse frem på egne arrangementer. Blant disse er Netflix' «Hack Day», som i år bød på mye rart.

Hack Day innebærer altså at Netflix' produktviklere får anledning til å slå seg litt løs når det gjelder nye idéer, og gir en indikasjon på hva som kan dukke opp av nye Netflix-funksjoner i fremtiden.

Virtuell videobutikk

Blant de mest interessante konseptene selskapet demonstrerte på årets arrangement var «Netflix Zone». Dette er rett og slett en slags virtuell videobutikk laget spesifikt for VR-brillene HTC Vive, og som lar deg vandre rundt og plukke ut filmer fra hyller på samme måte som man gjorde hos de gamle VHS-utleiestedene.

Netflix viste også frem muligheten til å legge til nye rader i grensesnittet, for eksempel filmkategorier, samt fritt endre på eksisterende rader.
Netflix viste også frem muligheten til å legge til nye rader i grensesnittet, for eksempel filmkategorier, samt fritt endre på eksisterende rader. Foto: Netflix/YouTube

Deretter kan du kjøre filmene du har plukket ut på en stor, virtuell skjerm som rulles opp i selve butikken. De ulike hyllene ser ut til å representere anbefalinger og andre kategorier som Netflix opererer med i det tradisjonelle grensesnittet.

Lydløs Netflix-titting

Et kanskje noe mer matnyttig konsept som ble vist frem på Hack Day var en funksjon kalt «QuietCast». Denne innebærer at du kan spille av Netflix-innhold på TV-en via Chromecast på en «stille» måte, ved at lyden spilles av separat via hodetelefoner som du kobler til nettbrettet, mens kun bildet spilles av på TV-en.

På denne måten kan du altså for eksempel kjøre Netflix-innhold på stor skjerm samtidig som ungene sover i rommet ved siden av. En annen potensielt nyttig funksjon Netflix leker med er «Tetris», en funksjon som lar deg fritt bytte rundt på radene i Netflix-grensesnittet, og eventuelt fjerne og legge til nye.

Mer informasjon om de nye idéene, som altså ikke nødvendigvis vil bli realisert, finner du på Netflix-bloggen. Videoene av Netflix Zone og QuietCast kan du se under.

Nå har Netflix på mobil blitt bedre: Du kan nå justere bildekvaliteten for å spare data »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen