Slik ser den nye Netflix-appen til Windows 10 ut.
Slik ser den nye Netflix-appen til Windows 10 ut. (Bilde: Netflix)

Netflix har blitt ny på Windows 10

Sjekk hva som er nytt.

I takt med at Microsofts nye operativsystem Windows 10 har økt i omfang, kommer det også stadig nye applikasjoner til operativsystemet. Nå har det kommet en ny Windows 10-versjon av en svært så velkjent app for film og TV-entusiastene, nemlig Netflix.

Den nye appen, som kunngjøres både på Windows- og Netflix-bloggene, er bygget opp helt fra grunnen av og skal altså gjøre Netflix til en bedre opplevelse i det nye operativsystemet.

Nytt grensesnitt og bedre navigering

Appen får et helt nytt grensesnitt som blant annet gir deg muligheten til å skrolle vertikalt for å finne frem til kategorier av innhold, og deretter horisontalt for å bla gjennom selve innholdet.

Det nye detaljvinduet byr blant annet på store bilder fra filmen eller TV-programmet.
Det nye detaljvinduet byr blant annet på store bilder fra filmen eller TV-programmet. Foto: Netflix

Vinduet med detaljene om innholdet har også fått en visuell overhaling, og vil by på store bilder som representerer det aktuelle programmet. Detaljvinduet for et TV-program vil vise informasjon om episodene, mens for filmer vil vinduet by på forslag til annet innhold. 

I tillegg til dette kan du spikre appen til startmenyen med både små, mellomstore og store fliser, og om du gjør dette vil app-flisen vise bilder som representerer brukerens «fortsett å se»-liste over Netflix-programmer.

Bedre søk og Cortana-støtte

Ellers skal søkefunksjonen være forbedret og blant annet gi deg foreslåtte resultater på visse søk. Ikke helt overraskende er støtte for stemmeassistenten Cortana også bygget inn i den nye Netflix-appen, som gjør det mulig å for eksempel starte programmer med stemmekommandoer.

Den nye Netflix-appen til Windows 10 er i ferd med å bli rullet ut i Windows-butikken i disse dager. Det er verdt å merke seg at appen i første omgang kun er laget for stasjonære og bærbare PC-er samt nettbrett, men en versjon for Windows 10-mobiler skal også være på vei.

I mellomtiden slipper Microsoft nye mobilmodeller: Er dette den neste budsjettmodellen Lumia 650? »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen