Netflix får konkurranse fra uventet hold
Teknofil
(Bilde: Devolver Digital)

Netflix får konkurranse fra uventet hold

Trodde du Steam bare handlet om spill?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Da spilltjenesten Steam startet i 2003 var den kun ment som en tjeneste for spillene til utviklerstudioet Valve. Etter noen år begynte enkelte andre spill å dukke opp på tjenesten, men lite tydet på at Steam skulle bli førstevalget for PC-spill.

I dag er Steam verdens ledende distribusjonsportal for PC, og er størst med såpass klar margin at mange mener de har monopol.

Så når Steam plutselig lanserer en science fiction-komedie via strømming, er det kanskje grunn til å følge med.

Første underholdningsfilm på Steam

Steam har lansert filmer på tjenesten tidligere, men dette er første gangen de har lansert en ren underholdningsfilm som ikke er relatert til spill. Faktisk har de ikke en egen filmseksjon engang.

Traileren til filmen. Advarsel: Veldig rar, og litt blodig.

Det er kanskje ikke så rart at Valve ser på mer innhold de kan stappe inn i Steam. Senere i år planlegger de nemlig å lansere en serie med nye stuemaskiner, kalt Steam Machines. Disse vil være dedikert til spill og underholdning, hvor det meste blir gjort via Steam.

Valve er kjent som et tålmodig selskap, så det er liten grunn til å tro at de vil løpe ut for å skaffe seg avtaler med de store aktørene i filmindustrien.

Med over 125 millioner «aktive brukere» er det likevel klart at det er mange potensielle kunder på tjenesten. Kanskje for mange til å ignorere, selv for de store filmselskapene?

Indie-film fra 2013

Dagens film er imidlertid ikke noen storproduksjon. Det er en indie-film fra 2013 som heter Motivational Growth, og handler om en fyr som opplever at det vokser frem en merkelig sopp-greie på badet hans.

Denne soppen gir ham råd om hvordan han skal leve livet sitt – men rådene er kanskje ikke så gode.

Motivational Growth er ikke den eneste filmen som lanseres på Steam i dag, men den andre er langt mer i tråd med Steams tradisjoner. Det er nemlig From Bedrooms to Billions, en film om spillutvikling i Storbritannia på åttitallet.

Steam må også konkurrere med piratene
Vi vet ikke om strømmetjenesten Popcorn Time er ulovlig

(Kilde: Steam)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen