Netflix øker prisene, for enkelte kunder.
Netflix øker prisene, for enkelte kunder. (Bilde: Netflix, Shutterstock/Natykach Nataliia)

Nå øker prisen for de mest trofaste Netflix-kundene

Prisen øker mest for deg som strømmer HD-innhold.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For omtrent to år siden gikk prisen for Netflix' «Standard»-abonnement opp fra 79 kroner i måneden til 89 kroner, og i fjor gikk prisene opp enda en gang, til 99 kroner i måneden.

Om du har vært Netflix-kunde helt fra tiden før den første prisøkningen på standardabonnementet til 89 kroner, har du likevel sluppet unna økningen hittil. Nå er det imidlertid ingen kjære mor lenger, for fra mai måned øker prisene for de aller mest trofaste «Netflixerene», dem selskapet selv kaller «besteforeldrene». 

Besteforeldrene, som hittil har kunne se innhold på to skjermer i HD-oppløsning til 79 kroner per måned, vil få tilbud om å betale 99 kroner for å fortsette med et «Standard»-abonnement, eller nedgradere til et Basis-abonnement.

Opptil 20 kroner dyrere

Nye abonnementer for de mest trofaste, og alle nye kunder, blir som følger:

Dette er prisene og vilkårene som gjelder for nye kunder fra i dag, og for de aller eldste kundene fra og med neste måned.
Dette er prisene og vilkårene som gjelder for nye kunder fra i dag, og for de aller eldste kundene fra og med neste måned.

For gamle kunder vil «Basis»-abonnementet koste det samme som før, mens «Standard»-abonnementet blir 20 kroner dyrere og «Premium»-abonnementet stiger i pris med 10 kroner. 

Basis-abonnementet gir deg tilgang til alle filmer og serier, men her må du klare deg med å strømme til en enhet av gangen i SD-kvalitet. 

Om du vil nyte innholdet i HD-kvalitet må du opp på et standard-abonnement, hvor du også kan titte på to enheter samtidig.

Har du en UHD-TV og vil utnytte denne maksimalt, for eksempel for å se House of Cards eller Breaking Bad i 4K-oppløsning, er det premium-abonnementet som gjelder. Da kan opptil fire familiemedlemmer titte på hver sin skjerm samtidig.

Nå strømmer Netflix i HDR:
Det gir enda bedre fargegjengivelse »

Noen er fortsatt fredet

Du som tegnet abonnement etter den første prisoppgangen, og for eksempel betaler 89 kroner for abonnementet «Standard», eller 119 kroner for «Premium» i dag, fortsetter på samme betalingsplan inntil videre. Du kan selv se hvor lenge du minst er garantert mot prisøkning ved å logge inn på din konto og kikke under «Betalingsinformasjon». 

Prisøkningen har vært varslet i lang tid, og kommer ifølge Netflix som en følge av økt fokus på egenprodusert innhold.

I fjor hadde selskapet regi på 450 timer med innhold, noe som blant annet førte til suksess i form av nå kjente serier som «House of Cards», «Master of None», «Narcos» og «Jessica Jones».

I løpet av året planlegger Netflix å øke satsningen på egenproduksjoner ytterligere, til 600 timer. 

Bråstopp for amerikansk Netflix-strømming til Norge:
Nå er VPN-tjenestene blokkert »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen