(Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Netflix får 4K-video neste år

Det bekrefter sjefen sjøl.

Representanter fra den nettbaserte videotjenesten Netflix har tidligere snakket om å sende innhold i 4K-oppløsning. Den gang var det planer om 4K (cirka fire ganger høyere oppløsning enn Full HD 1080p) om «ett år eller to», men nå tar Netflix-sjef Reed Hastings bladet fra munnen og lover 4K på Netflix allerede neste år.

Netflix' administrerende direktør tror at behovet for 4K-strømming først og fremst vil stamme fra bærbare PC-er og nettbrett, og ikke TV-er. Disse mobile enhetene har nemlig størst mulighet til å nå oppløsningen først – med størst utbredelse og kostnadseffektivitet. Derfor vil Netflix stå klar med tilbudet når dette blir stadig mer vanlig.

House of 4K

2014 er altså året når Netflix i teorien skal lansere egne 4K-videoer. Det er forventet at tilbudet hovedsakelig vil dreie seg om videotjenestens egenproduksjoner i første omgang, som den kritikerroste serien House of Cards og Orange Is the New Black – som begge er skutt i 4K.

Når det gjelder bruk av båndbredde, har Netflix' egne tester angivelig vist at det går an å levere 4K-kvalitet ved en overføring på bare 15 Mbit/s. Det er foreløpig ukjent om 4K-tilbudet blir en del av Netflix eller kommer utenom som en ekstratjeneste.

Mer egenproduksjon:
Netflix vil doble antallet egne serier »

(Kilder: FutureTV via Recordere)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen