Nvidias nyeste driver aktiverer 4K Netflix-strømming for alle med GTX 1050 Ti eller nyere.
Nvidias nyeste driver aktiverer 4K Netflix-strømming for alle med GTX 1050 Ti eller nyere. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Nvidias nyeste driver gir strømming av Netflix i 4K

Dessverre er den kun tilgjengelig for de aller mest interesserte.

Over tre år etter at det første 4K-innholdet ble tilgjengelig for norske Netflix-kunder er det fortsatt ikke lett for PC-brukere å nyte den høye oppløsningen.

Microsoft og Netflix har nemlig krevd at PC-brukere benytter seg av den eksakte kombinasjonen Windows 10, nettleseren Edge og en splitter ny «Kaby Lake»-prosessor fra Intel for å få dette til, et oppsett ikke særlig mange har.

Med en ny driveroppdatering, som overfører ansvaret for 4K-avspillingen til grafikkortet, gir imidlertid grafikkprodusenten Nvidia nå grønt lys for 4K-strømming av Netflix-serier for flere PC-brukere.

Dermed forsvinner kravet om å ha en ny Kaby Lake-prosessor, men takket være en rekke nye krav er det ikke gitt at akkurat du nå kan hoppe opp fra sofakroken og TV-skjermen tilbake til pinnestolen foran PC-en for å se 4K-innhold.

Nvidia-grafikk, Insider-program og HDCP 2.2-støtte

Du trenger minst et GTX 1050 Ti eller kraftigere for å nyte 4K-innhold fra Netflix dersom du ikke har en Kaby Lake-prosessor.
Du trenger minst et GTX 1050 Ti eller kraftigere for å nyte 4K-innhold fra Netflix dersom du ikke har en Kaby Lake-prosessor. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

For, det hjelper selvsagt ikke med en ny Netflix 4K-driver og 4K-strømming rett i Netflix-appen dersom du ikke har et grafikkort fra Nvidia, som dessuten må være basert på deres nyeste Pascal-arkitektur. Fra Nvidias nettsted kan vi lese at kun GTX 1050 eller kraftigere grafikkort med minst 3GB minne støtter 4K-strømming. Ettersom GTX 1050 ikke har mer enn 2GB minne betyr dette i praksis at du må ha et GTX 1050 Ti-kort – som kommer med 4GB minne – eller bedre i maskinen din.

Som om ikke det var nok er den omtalte driveren med versjonnummer 381.74 kun tilgjengelig for deltakere i Microsofts «Windows Insider»-program. Dette er åpent for alle med Windows 10, men er takket være stadige tidlig-oppdateringer og eksperimentelle funksjoner neppe noe den jevne Netflix-bruker bør hoppe på.

Den etterlengtede offline-funksjonen inntar PC-plattformen:
Endelig kan du laste ned Netflix-innhold på PC-en »

Nvidia melder at Netflix 4K-strømming kun vil støttes i denne eksakte driveren, og ikke påfølgende drivere. Konfigurasjoner med SLI-oppsett støttes ikke, og heller ikke oppsett hvor alle skjermene du har tilkoblet datamaskinen ikke støtter HDCP 2.2-standarden. 

Her må i så fall SLI-oppsettet deaktiveres og eventuelle skjermer med HDCP 1.X-støtte slås av eller kobles fra under 4K-avspilling.

HDCP 2.2-standarden sørger for kryptert og sikker overføring av signaler fra kilde til skjerm, slik at dette ikke kan kopieres og spres på internett.

Mens det er forståelig at Netflix ønsker å verne om innholdet deres, som de allerede i dag sliter med å holde unna piratenes klør, krysser vi fingrene for at prøveprosjektet til Nvidia bare er starten på mer tilgjengelig 4K Netflix-strømming for PC-brukere.

Vi arrangerte blindtest:
Hvor lett så vi egentlig forskjell på 4K og Full HD?

(Kilde: Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen