Netflix er størst, men ikke best
Teknofil
(Bilde: Netflix)

Netflix er størst, men ikke best

Nordmenn er mer fornøyd med en norsk konkurrent.

EPSI Norge har gjort en ny kundetilfredshetsundersøkelse blant norske strømmetjenester. Undersøkelsen viser at hver tredje husstand i Norge nå abonnerer på en slik tjeneste, noe som ifølge SSB utgjør anslagsvis 780 000 husstander eller ca. 1,7 millioner personer.

Strømmetjenestene har hatt en kraftig abonnementsøkning fra 2013 til 2014. Ikke overraskende er det Netflix som har kapret flesteparten av kundene; To av tre er hos dem, skal vi tro EPSI Norge.

Det er likevel hvor tilfredse vi er med disse strømmetjenestene som har vært under lupen, og der er det en annen aktør som scorer litt høyere enn Netflix.

TV2 Sumo på topp

EPSI Norge måler kundetilfredshet i en rekke bransjer, og har en indeksverdi som indikerer hvor fornøyde kundene er i hvert tilfelle. I snitt ligger strømmetjenestene som er tilgjengelig i Norge på 66,1 poeng på denne skalaen, noe som vil si at folk er sånn middels fornøyde. Alt over 75 anses å være bra eller veldig bra, men slike tall må strømmetjenestene foreløpig se langt etter.

– Tilfredsheten blant Netflix sine kunder i Norge lå i fjor høst på 66,3, mens TV2 Sumo skåret 67,2, sier Fredrik Høst, leder for EPSI Norge, i en pressemelding.

Samlegruppen «Øvrige», som inneholdt blant annet Viaplay og HBO Nordic, fikk en samlet score på 63,3 i undersøkelsen. 

Et supplement til digital-TV

Høst sier videre at folk flest er omtrent like fornøyde med strømmetjenestene som de er med digital-TV. Det betyr med andre ord at det var en svak oppgang i fjor i forhold til året før. Likevel ser det ikke ut til at de tradisjonelle digital-TV-aktørene trenger å skjelve i buksene av den grunn. Ikke riktig ennå, i alle fall:

– Brorparten av brukerne av strømmetjenester anser strømmetjenesten som et supplement, fremfor et substitutt, for de øvrige TV-tjenestene, sier Høst.

Kan dette ha økt kundetilfredsheten til Sumo?
TV 2 Sumo er nå på alle store spillkonsoller »

(Kilder: pressemelding, SSB)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen