Antallet titler i Netflix-biblioteket i USA skal være halvert på fire år. Grunnen skal være satsingen på originalserier.
Antallet titler i Netflix-biblioteket i USA skal være halvert på fire år. Grunnen skal være satsingen på originalserier. (Foto: Netflix)

Netflix-biblioteket skal ha blitt halvert siden 2012

Satser hardere på «originals».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Drøye 5.300 titler er nå å finne i det amerikanske Netflix-biblioteket, ifølge en telling gjort av streamingnettstedet Exstreamist

De har også snakket med tidligere ansatte i streaminggiganten, som forteller at utvalget talte opp mot 11.000 titler i 2012, altså dobbelt så mye som i dag. 

Flere originalserier

Grunnen skal være todelt - Netflix satser mer og mer på sine egne serier, såkalte Netflix Originals, og reduserer samtidig pengebruken på eksterne titler. 

Netflix' økonomisjef David Wells sa på en konferanse nylig at de ville jobbe for å nærme seg halvparten av pengebruken på sitt egne, originale innhold - såkalte Netflix Originals. 

Han påpekte riktignok at det vil ta noen år før de gjør noen stor fremgang mot dette målet, og at de er mellom en tredjedel og halvveis dit i dag. 

Med Netflix' totalbudsjett for innhold på rundt seks milliarder dollar (rundt 48 milliarder kroner) for neste år betyr det at de skal bruke mellom én og halvannen milliard på originalserier som House of Cards og Orange Is the New Black.

Fri bruk 

Originalseriene har en stor fordel sammenliknet med eksternt innhold, og det er at Netflix selv styrer lisensene og kan sende seriene i all evighet i alle land tjenesten er tilgjengelig i. 

Lisensene for det eksterne innholdet må på sin side fornyes med jevne mellomrom. 

Det norske Netflix-biblioteket teller i skrivende stund 2512 titler, ifølge innholdsoversikten Unogs.

Det er på nivå med de øvrige nordiske landene, men noe bak for eksempel Storbritannia, som har 3244 titler tilgjengelig. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen