NetComs Trendpanel:

Kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom konkluderer med at ringing er ut; databruk er inn.

30 % trenger raskere mobinett

– Dagens mobilvaner stiller helt nye krav til landets mobilnett, sier NetCom.

NetCom har allerede lansert 4G-teknologi i utvalgte norske byer, og bedre skal det bli de nærmeste årene. Med støtte for 4G på en mobil eller et nettbrett kan du bruke mobilt internett veldig mye raskere enn i dag, noe som allerede er et behov for flere mobilbrukere.

– Dagens mobilvaner stiller helt nye krav til landets mobilnett. For at vi skal kunne møte nordmenns nye vaner, må mobilnettet være raskt nok. Derfor jobber NetCom kontinuerlig med å øke kapasiteten i 3G-nettet. For å være skodd for fremtiden har vi i tillegg lansert 4G – neste generasjons mobilnett. Med dette raske nettet kan man laste ned filmer og få tilgang på nettbaserte fotoalbum uten ventetid og uavhengig av hvor man er, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom.

Les også: Samsung Galaxy SII kommer i 4G-versjon

Operatøren har nylig gjennomført en brukerundersøkelse med over 2500 respondenter. 30 prosent av disse opplyser at de har behov for et raskere nett for å kunne se video, for eksempel når de reiser kollektivt. Halvparten av de spurte ønsker seg raskere internett på mobilen primært for å kunne surfe raskere, og bruke e-post på mobilen mer effektivt.

Angry Birds og Facebook

Trenden er helt klart at vi bruker mobilen til langt mer enn bare å ringe og sende meldinger. Akkurat det er det nemlig bare 23 prosent av smarttelefonbrukerne som bruker mobilen sin aller mest til.

Halvparten av de som har deltatt i NetComs "Trendpanel" svarer i stedet at de bruker mest tid på underholdningstjenester som musikk, film, Facebook og spill. Nesten en tredjedel bruker dessuten nyttetjenester som e-post og apper som viser rutetider.

– Dette handler ikke om at vi ringer mer eller mindre enn før, men at den totale mobilbruken har økt voldsomt som følge av smarteksplosjonen de siste par årene. Mens telefonen tidligere lå i dvale mellom samtalene, bruker vi i dag pausene til å sende e-post, spille Angry birds, oppdatere sosiale medier og tilfredsstille nyhetsbehovet vårt. Dette er en radikal endring, som forsterkes i takt med økningen i andel smartbrukere, avslutter Vederhus.

Er dagens 3G-nett for tregt til at du får gjort alt du vil med smartmobilen din? Diskuter i forumet!

Les også: Ny bølgetopp i mobilsufingen i Norge

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen