Netcoms super-3G blir forsinket

I høst ble det klart at Tele2 flytter over fra Telenors til Netcoms nett. Dette fører til at utbyggingen av super-3G går tregere enn planlagt, skriver Dagens IT.

Avisen utførte nylig en test av Telenor og Netcoms super-3G-nett på flere steder i Oslo. Av resultatene kom det frem at Netcom langt i fra klarer å levere det de lover når det gjelder hastighet. På bare én av 44 målinger ble det nådd hastigheter på over 2 Mbps. Snitthastigheten var over 1 Mbps på 7 av 22 steder. Til sammenlikning greide Telenor det samme på 18 steder.

Skal vi tro Netcom selv, er det flyttingen av Tele2 som er skyld i at de ikke klarer å gi gode hastigheter på super-3G.

- Årsaken til at vi ikke har den dekningen vi ønsker oss er at vi vant Tele2-avtalen, sier Netcoms dekningssjef, Arne Igesund, til Dagens IT.

Må oppgradere GSM først

Han forklarer at Netcom må bruke ressurser på å bygge ut GSM-nettet for at det skal takle Tele2s 400 000 kunder, samtidig som oppgraderingen til super-3G foregår.

- De som bygger ut super-3g for oss er de samme som bygger GSM, slik at vi kan støtte Tele2. De er en stor og viktig kunde og de blir prioritert, sier Igesund.

Tregere enn 3G

Dermed finnes det fortsatt basestasjoner i Oslo som ikke er oppgradert til super-3G. Ifølge Igesund kan du risikere å få enda tregere surfing enn hvis du surfer via vanlig 3G. Årsaken er at du kan bli koblet mot en mast med super-3G som egentlig er for langt unna. Dermed får du både lavere hastighet og dårligere dekning enn hvis du hadde surfet via nærmeste 3G-mast.

Skøyen og Lysaker er blant de stedene Netcom fortsatt har dekningshull for super-3G.

Til påske neste år skal Netcoms installatører være ferdig med å oppgradere GSM-nettet. Igesund lover at alle steder som har 3G-dekning i dag skal ha super-3G-dekning i løpet av neste år.

(Kilder: Dagens it)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen