Netcoms lille skrift

I helgen kunne du både her og i Dagbladet lese om Netcoms nye gratisavtale, Trådløs Familie.

Avtalen skulle innebære at man kunne forhåndsregistrere seks valgfrie Netcom-abonnenter, og deretter ringe gratis til disse.

Nyheten førte til stor glede blant vennegjenger som nå trodde de bekymringsfritt kunne ringe gratis seg i mellom så lenge de var Netcom-kunder. Så enkelt er det imidlertid ikke.

I dag la Netcom ut sin egen informasjon om avtalen på sine nettsider. Den lille skriften kan være verdt å merke seg.

Det er flere grunner til at avtalen heter Trådløs Familie:

Far har kontrollen
Ett av familiemedlemmene må være juridisk eier av alle abonnentene, og i tillegg ha et privat fakturabasert abonnement. Denne personen må ha fylt 25 år. Alle abonnentene som skal være med i avtalen må derfor overføres til den som skal ha ansvaret. Eieren av abonnentene får en samlet regning for alle abonnementene som er inkludert i avtalen.

Det er ikke mulig å ha mer enn tre kontantkortkunder i hver avtale. Dermed må minst én i avtalen ha fakturabasert abonnement.

Hvis den samlede avtaleregningen ikke blir betalt, vil samtlige abonnementer i avtalen bli sperret. Dette gjelder også kontantabonnementene.

Spesifiserte regninger
Eieren av abonnentene har også mulighet til å få spesifisert regning på alle abonnentene i avtalen. Hvis du har Netcom MyTalk-abonnement, har du ikke muligheten til å fjerne spesifisert faktura fra abonnementet ditt. Hvis ditt abonnement da innlemmes i en Trådløs Familie-avtale, vil din spesifiserte regning automatisk bli sendt til eieren av abonnementet.

Netcoms tanke er at dette er en avtale beregnet kjernefamilien, hvor for eksempel mor og far har fastabonnement, og barna har kontantabonnement. I tillegg til at man sparer penger på å ringe til familiemedlemmer, er det en ypperlig mulighet for foreldre som vil holde øye med barnas mobilbruk.

Avtalen kan bli en suksess for småbarnsfamilier. Det er imidlertid tvilsomt at ungdommer kommer til å gå med på å gi fra seg friheten ved å ha et eget abonnement som kun de har oversikten over.

Siden én person må være ansvarlig for samtlige abonnenter i en avtale, kan dette bli en noe problematisk løsning for vennegjengen. Løsningen måtte i så fall være å få en voksen person til å ta på seg ansvaret for abonnementene.

Alle som forberedte seg på å bli Netcom-abonnent i dag, bør derfor tenke seg om en gang til før de registrerer seg.

Mer om Netcoms Trådløs Familie kan du lese på operatørens nettsider.

(Kilde: Netcom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen