NetCom VS Djuice – ungdomsoppgjøret

NetCom VS Djuice – ungdomsoppgjøret

Da Djuice lanserte Djuice control i sommer var tilbudet nesten identisk med NetCom Youngtalk. Nå justerer Djuice prisene for å bli markedets beste tilbud til ungdom.

Vi har tatt en nærmere titt på de to tilbudene for å se hva de forskjellige har å tilby.

Full kontroll
Tanken bak Djuice control og Youngtalk er at du til enhver tid skal ha kontroll på mobilforbruket ditt. Begge abonnementene har en fast avgift på 200 kroner måneden, og får ringe og sende meldinger for hele beløpet.

I tillegg får du 30 gratis tekstmeldinger hver måned og 10 gratis bildemeldinger, eller MMS-meldinger.

NetComs oppstartsavgift per samtale er 59 øre, mens Telenor ligger ti øre over, og tar 69 øre for hver samtale du ringer.

Ring mer med Djuice
Djuice senker i dag ringeprisen på sitt control-abonnement. Ringeprisen settes ned til 1,49 kroner per minutt og er nå 50 øre billigere per minutt enn konkurrenten Youngtalk.

NetCom har ennå ikke satt ned ringeprisen, men sier de stadig ser på nye løsninger for å gjøre abonnementet attraktivt.

- Vi vil at Youngtalk skal være det abonnementet ungdom foretrekker, og ser hele tiden på hvordan vi skal få til det. Det kommer til å skje noe med Youngtalk – hva og når er for tidlig å si, sier kommunikasjonsrådgiver i NetCom Øyvind Vederhus til Mobilen.no

Akkurat nå er det allikevel Djuice som gir mest ringetid for pengene. Du kan ringe i overkant av to timer før ringetiden er brukt opp, mot 1 ½ time hos konkurrenten.

SMS-dilla?
Fra første november og ut året ringer alle Djuice control-kunder gratis seg i mellom. I tillegg kan de sende så mange gratis meldinger de vil frem til nyttår.

Etter nyttår er saken derimot en annen. Etter de 30 gratismeldingene trekkes det 69 øre fra ”potten” hver gang du sender en melding.

Det samme gjør NetCom Youngtalk med mindre du investerer i tilleggstjenesten SMSmania. Tjenesten koster 200 kroner måneden, og gir deg ytterligere 2000 ”gratismeldinger”.

Er du en stortaster av SMS kan det derfor lønne seg å ta en nærmere titt på NetComs tilbud, slik at du ikke taster bort hele kontrollbeløpet på en dag.

Musikkdilla?
En annen stor forskjell er utvalget og tilbudet på musikkfronten. Fra første november til slutten av måneden er det gratis å laste ned musikk fra Djuices musikktjeneste.

Tjenesten har et utvalg på 650.000 låter, og har du tålmodighet, nok lagringsplass og stor nok interesse, kan du laste ned så mange låter du vil uten å betale for annet enn datatrafikken.

Kvaliteten på låtene du laster ned til mobilen er ikke av den aller beste, men til gjengjeld kan du laste ned den samme låta i bedre kvalitet til datamaskinen din uten å betale ekstra for det.

Fra første desember vil prisen igjen være 5 kroner per låt, mens den fra første januar trolig blir satt opp til rundt 10 kroner låta.

NetCom har ikke noe liknende tilbud.

Knockout
Etter en heftig kamp i ringen er det på tide å se hvem som kommer seirende ut av oppgjøret. For de aller fleste er det ingen tvil om at Djuice control slår knockout på NetCom Youngtalk.

Ringeprisen er lavere, og du får kort og godt mer valuta for pengene. Som en bonus kan alle Djuice control-kunder i tillegg laste ned gratis musikk hele november og ringe gratis seg imellom og sende gratis tekstmeldinger ut året.

Er du derimot skikkelig hekta på SMS og sender både 20, 30 og 40 tekstmeldinger hver dag – ja da er Youngtalk og SMSmania det beste valget for deg. For 400 kroner kan du sende 2030 tekstmeldinger og i tillegg ringe i rundt 1,5 timer måneden.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen