Netcom vil ta livet av fasttelefonen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
HP iPaq 510 er en av få telefoner på markedet som støtter UMA.
HP iPaq 510 er en av få telefoner på markedet som støtter UMA.

Netcom vil begynne å tilby IP-telefoni til mobilkundene sine neste måned. Det forteller selskapets informassjonssjef, Øyvind Vederhus, til Digi.no i dag.

Planen er å la kundene ringe billig når de er hjemme eller på jobb. For å kunne bruke den nye tjenesten kreves det at man er innen dekning av en trådløs sone, og har en mobil med innebygd Wi-Fi og støtte for UMA.

I dag selges det ingen UMA-telefoner i Norge, men det vil trolig forandre seg nå som Netcom satser på teknologien. Blant modellene som finnes på verdensmarkedet er HP iPaq 510, Nokia 6086, Nokia 6136, RIM Blackberry 8820 og Samsung P520.

Det er ennå ikke klart hvilke ringepriser Netcom vil legge seg på, men Vederhus forteller at tilbudet vil minne om det eieren Telia har rullet ut i Sverige.

Telia tilbyr et abonnement kalt Home Free som koster 199 kroner i måneden. Til gjengjeld kan kundene ringe gratis til alle fasttelefoner og Telias andre mobilkunder, foruten en startavgift på 69 øre. For andre samtaler, tekst- og bilde-meldinger gjelder vanlige priser.

Automatisk billig

UMA er sømløst for brukeren. Mobiltelefonen bytter automatisk over til billige ringepriser når du kommer inn døren, og slår tilbake over på mobilnettet når du går ut igjen. Man får også et eget telefonnummer som automatisk går til den nærmeste mobiltelefonen i huset.

Målet til Netcom er å tilby en fullverdig erstatning til fasttelefonen. Med andre ord er dette et frontalangrep på en av Telenors store melkekuer.

Problemet for Netcom er at de også risikerer å ødelegge for sine egne inntekter. Tall fra Nokia viser at 70 prosent av mobilsamtaler gjøres hjemme eller fra arbeidsplassen. Disse inntektene kan stå i fare med det nye prisregimet.

Les mer om UMA-teknologien »

(Kilder: Digi.no, Mobil)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen