NetCom vil du skal ringe billigere

NetCom vil du skal ringe billigere

I løpet av høsten vil Netcom lansere IP-telefoni over mobilen, skriver digi.no. Da vil mobilsamtalen automatisk kunne flyttes over til IP-telefoni så fort brukeren er innenfor en godkjent WLAN-sone. Det kan fort bety langt rimeligere telefoni enn i dag.

- Dette er fremtiden. Vi kommer i løpet av måneden, sier informasjonsrådgiver Øyvind Vederhus til digi.no.

Les også:

- Samsungmobil ringer uten mobilnett
- Motorola først med fastlinjemobil?
- TeliaSonera går for VoIP

Lavere mobilregning

Kostnaden for brukeren vil potensielt sett bli langt lavere. Hjemme og på jobben vil telefonen automatisk bruke IP-telefoni i godkjente trådløse soner. Da vil ringeprisen potensielt sett være langt lavere enn på vanlige mobilsamtaler.

Selv om Netcom lover å komme med dette i løpet av kort tid, vil ikke selskapet røpe så mye om planene. De viser i stedet til de svenske planene, der Telia har satt som mål å erstatte fasttelefonen.

Må kapre kunder

Tall fra Nokia viser at syv av ti samtaler gjennomføres hjemme eller på jobben. Med trådløse nett på disse stedene vil mobilinntektene til Netcom raskt kunne forsvinne. Netcom kan imidlertid komme unna dette problemet ved å få nok kunder til å bytte over fra Telenors fastnett. Da vil de nye inntektene forhåpentligvis øke nok til at de ikke ødelegger for dagens inntekter.

- Om dette tilbudet vil gjøre at folk kvitter seg med fasttelefon kan vi ikke si noe om, men hensikten er å kapre mye av teletrafikken som i dag går over fastnettet, sier Vederhus til digi.no.

For å kunne bruke den nye teknologien er mobilen nødt til å støtte trådløst nett og IP-telefoni over UMA-protokollen. For øyeblikket støtter Netcoms eierselskap TeliaSonera visstnok bare en mobil, nemlig Nokia 6086.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen