Netcom vil bli større enn Itunes

Netcom vil bli større enn Itunes

- Netcom skal bli større på salg av musikk enn Itunes i Norge, sier innholdsansvarlig i Netcom, Marius Halle, på en pressekonferanse.

En tøff ambisjon, men Halle mener det både er reelt og oppnåelig. Han peker på at Telenors musikkbutikk på mobilen i perioder har hatt vært større enn Apple Itunes i Norge.

Les også:

- Musikk i kjempevekst
- Nokia lanserte Music Store
-
Platebransjens desperate mobilforsøk

Ny butikk

For å nå dette målet – og ta igjen konkurrenten Telenor – vil Netcom i desember komme med en ny versjon av sin musikkbutikk. Der vil blant annet prisene bli noe lavere, mellom ti og 15 kroner per sang, og musikken du kjøper skal også kunne overføres til PC.

Prisen ti til 15 kroner er fortsatt betraktelig høyere enn Itunes åtte kroner per sang, og Halle er ikke fornøyd med prisingen fra plateselskapenes side. Likevel mener han at mobilmusikk skal bli større enn Itunes i Norge, mye på grunn av muligheten til å laste ned sanger direkte til mobilen, i stedet for å gå omveien via en PC.

Abonner på musikken

I framtiden ser Netcoms innholdsansvarlig for seg at du for en fast pris i måneden kan høre på så mye musikk du vil. I Sverige har Telenor allerede lansert denne tjenesten, for 29 kroner i måneden kan du høre så mye du vil på artistene i deres musikkbutikk.

Med på pressekonferansen var også Universals ansvarlig for digital musikk i Norge, Gjermund Moastuen. Også han har tro på musikk på mobilen, og ser for seg en endring i hvordan musikk selges i framtiden.

Han viste blant annet til distribusjonen av Morten Harkets nye singel, som ble lagt ut både på mobilmusikkbutikker og plugget på Facebook og andre sosiale nettverk.

- Artistene kommer i framtiden til å måtte være mer aktive i promoteringen av musikken sin. Mens de tidligere var litt mystiske og kunne sitte på rumpa i sofaen hjemme, må de nå bli mer aktive, sier Moastuen.

Drittmobil

Han har også noen spådommer Apples mye omtalte telefon, Iphone.

- Iphone er en shitty telefon, men kommer til å selge i 150.000 eksemplarer i Norge fordi den er blitt et statussymbol. Brukergrensesnittet er genial, men funksjoner som super-3G og åpne tjenester vet vi i bransjen er det virkelig kule, sier han.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen