NetCom venter med satsing på mobil-3G

Telenor var den eneste norske mobiloperatøren som satset på 3G-mobiler i fjor. Til tross for at Elektronikkbransjen spår mer enn en firedobling i salget av 3G-mobiler i 2006, velger ikke NetCom å fokusere på 3G for mobiltelefoner. Det skriver digi.no.

På NetComs hjemmesider står det litt om 3G-kort for bærbare datamaskiner, men informasjon om 3G-mobiler er fremdeles svært begrenset. NetCom åpnet riktignok både for mobil-3G og videosamtale i fjor, men valgte å ikke markedsføre 3G for mobiltelefoner.

Heller ikke i år vil de satse på dette:

– Vi kommer ikke til å gjøre så mye stort i forhold til kampanjer og markedsføring i år, sier Nina Kersten Nilsen, kommunikasjonsmedarbeider i NetCom, til digi.no.

Venter på etterspørsel
Foreløpig velger NetCom å fokusere på 3G for PC-markedet, og tror ikke de løper noen risiko ved å gi Telenor et forsprang på 3G-tjenester til mobilen.

– Vi har lansert tjenester etter Telenor før, for eksempel med MMS. Der opplever vi at våre kunder bruker tjenesten veldig mye selv om vi ikke var først.

NetCom har ifølge digi.no bestemt seg for å vente med den tunge 3G-satsingen til etterspørselen og 3G-dekningen er god nok.

– Vi har ikke hatt stor etterspørsel og 3G-nettet skal være på linje med 2G før vi gjør noe med det. Vi regner med at markedet tar av i 2007, sier Nilsen til nettstedet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen