Netcom utelukker ikke fastpris

I dag ble MTU den første norske mobiloperatøren som lar deg ringe så mye du vil for en fast pris hver måned. Tilbudet gjelder samme hvem du ringer til, og operatøren tar selv på seg kostnadene det medfører å ringe til nett som eies av Telenor eller Netcom.

Jo Lerheim i MTU
Jo Lerheim i MTU

Administrerende direktør i MTU, Jo Lerheim forklarer at forutsigbarhet er en av de viktigste faktorene i tilbudet, og har stor tro på at mange vil omfavne fastprisen.

Satser på mange kunder

– Det er riktig at vi taper marginer på å ha fastpris i andre nett enn vårt eget, men til gjengjeld er denne forutsigbarheten noe mange har etterspurt, og vi satser på å få mange kunder, forteller Lerheim til Amobil.

MTU lanserte tilbudet sitt i natt, og har ikke kjørt reklamekampanjer eller laget blest rundt abonnementet på andre måter enn å annonsere på hjemmesidene sine og registrere seg på Telepriser.no.

– Allerede kvart over åtte i morges hadde 20 personer bestillt abonnement, selv om vi ikke hadde sendt ut pressemeldingen. Mange av disse kom nok fra Telepriser.no, sier direktøren.

Ikke 3G

MTUs tilbud er ikke helt fritt for svakheter. Går du for fastpris på ringeminutter, ofrer du samtidig mulighetene til å surfe i 3G- eller super-3G-hastighet. Lerheim tror ikke dette vil ha en betydelig innvirkning på kundemassen.

– Foreløpig holder vi oss til Edge-hastighet. I dag er det veldig mye fokus på mobilt bredbånd og lynraske surfehastigheter, men for folk flest, som bruker MMS og kanskje sender en e-post i ny og né, er Edge mer enn godt nok, mener Lerheim.

– Vennekonseptene forvirrer forbrukerne

I pressemeldingen fra MTU gikk Lerheim til direkte angrep på de forskjellige venneabonnementene som har blitt lansert det siste året.

– Erfaringene er at vennekonseptene forvirrer forbrukerne og derfor har vi valgt å redusere antallet abonnementsformer og står igjen med to ulike tilbud hvor fastpris er det ene. Det eneste som betyr noe for den enkelte forbruker er lavest mulige priser på mobiltjenestene. Den kampen kan vi vinne nå som vi har et eget nett, sier Lerheim i pressemeldingen.

Øyvind Vederhus i Netcom
Øyvind Vederhus i Netcom

Netcom utelukker ikke fastpris

Kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus hos Netcom mener MTU har lansert et godt tilbud til de som ringer mye, og utelukker ikke at også de vil komme med et fastpristilbud i fremtiden.

– Netcom følger med på hva som skjer i markedet, og vi skal selvfølgelig fortsatt være konkurransedyktige. At fastprisabonnementer kommer til å spre om seg er det liten tvil om, og det er ikke umulig at også Netcom etterhvert kommer med et fastpristilbud i privatmarkedet, uten at det foreligger noen spesifikke planer, sier Vederhus til Amobil.

Han merker seg at MTU-direktøren langer ut mot vennekonseptene, og er ikke enig i kritikken.

– For det første så er det interessant at Lerheim kan uttale seg om vennekonsepter, som han tross alt ikke har erfaring med. For det andre må det presiseres at vårt vennetilbud ikke er et selvstendig abonnement, men en valgfri tilleggstjeneste for de som ønsker det. Vi har nok av eksempler på at kunder har fått lavere regning ved å benytte seg av dette tilbudet.

Vederhus tror også MTU-direktøren tar feil angående folks behov for høye internetthastigheter på mobiltelefonen.

– Edge holder riktignok til enkeltbruk som e-post, Wap og MMS, men mobilt bredbånd som konsept krever helt andre hastigheter. Turbo-3G er den eneste måten du kan ta med deg internettopplevelsen fra huset på, og er helt nødvendig dersom du skal jobbe med tyngre dokumenter over nett. Du slipper også irriterende ventetider ved vanlig nettsurfing, sier Vederhus.

Tore Aarønæs
Tore Aarønæs i Norsk Telecom

– En milepæl

Siviløkonom og daglig leder i Norsk Telecom, Tore Aarønæs, synes MTUs tilbud er gode nyheter.

– Dette er spennende. Det som har skjedd er at det har kommet en ny type prisplan (fastpris, red.anm) ut til markedet. Denne prisplanen har lenge eksistert i utlandet, mens det i Norge har vært Telenor og Netcom som har styrt prisene, sier siviløkonom og daglig leder i Norsk Telecom, Tore Aarønæs til Amobil.

Han tror ikke MTUs tilbud blir det siste vi får se i sjangeren.

– At én operatør endelig tilbyr fastpris er en milepæl for Norge, og flere andre aktører kommer nok til å følge opp med lignende tilbud. Dette er en god dag for mannen i gata. Myndighetene bør også være fornøyde, ettersom dette følger oppskriften i Ekomloven, som ble laget for å få flere operatører og lavere priser på banen.

– Ikke uten risiko

Aarønæs påpeker at MTUs satsing ikke er uten risiko. Selv om abonnentene ikke betaler for å ringe, må MTU betale for samtaler som går til eller via andre nett.

– MTU spekulerer i å få gjennomsnittlige kunder med normale ringemønstre. Dersom alle kundene ringer inn i andre nett kan det bli svært kostbart.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen