Netcom tyr til Telenor-nettet

Oppdatert: Vi har blitt opplyst om at NetCom trekker tilbake tilbudet om nødSIM.

Netcom lanserer nå den nye tjenesten nødSIM for alle sine bedriftskunder som har Trådløs Bedrift. Dette er rett og slett et Chess kontantkort som kan brukes i nettet til Telenor, dersom nettet til Netcom skulle falle ned.

Da Netcom-nettet var nede i sommer, ble flere store bedrifter rammet av feilen. Trådløs Bedrift er en telefoniløsning som er helt avhengig av mobilnettet for å fungere, og nedetid i Netcom-nettet kan derfor få katastrofale følger for kundene. Flere store bedrifter, deriblant Aftenposten, var avskåret fra omverdenen da Netcom hadde problemer.

Selv tror Netcom at dette er en tjeneste veldig få brukere vil ha bruk for.
- Vi ønsker at de av våre kunder som vil ha 100 prosent oppetid skal få tilbud om det. Likevel har Netcom-nettet så god stabilitet at det ikke burde være nødvendig for alle brukere, sier Nina Nilsen, kommunikasjonsrådgiver i Netcom til Amobil.

Hun understreker at Netcom-nettet til tross for betydelige problemer i sommer, har 99,7 prosent oppetid. - Innføringen av nødSIM er nok et resultat av det som skjedde i sommer, og det kan være at noen av våre kunder har etterlyst en slik løsning.

Det koster 300 kr å etablere et nødSIM. Chess på sin side tar 99 kr for samme tjeneste. Fordelen ved å benytte nødSIM mener Netcom er at man da kun trenger å forholde seg til Netcom, og ikke andre operatører.

Løsningen skal sikre nærmere 100 prosent oppetid for bedriftskundene til Netcom. Siden dette er et separat SIM-kort, må kunden selv bytte kort dersom det skulle oppstå problemer hos Netcom.

Siden Netcom benytter Chess kontant, er det også Chess-priser som gjelder. Netcom henviser faktisk til hjemmesiden til Chess for ringepriser. - Vi bruker Chess siden de bruker Telenor sitt mobilnett, og fordi det var det mest naturlige valget for oss, sier Nilsen. Hun vil ikke si om dette har noe å gjøre med Telia Soneras Chess-kjøp å gjøre.

Ukjent for Telenor
Da Amobil tok kontakt med Telenor i formiddag var de ukjente med den nye tjenesten, og at Netcom nå tar i bruk deres mobilnett for å sikre kundene sine høyere oppetid.

- Dette er helt nytt for oss, sier Arild Johannesen, informasjonssjef i Telenor Mobil. - Det er selvsagt ingenting i veien for at en kunde kan ha to SIM-kort. Men vi må nesten se nærmere på dette. Når salget av Chess er godkjent, så ligger det jo i kortene at alle Chess-kundene skal over i Netcom-nettet. Ifølge serviceprovider-avtalen kan ikke Netcom operere på vårt nett, sier Johannesen.

- Det er jo hyggelig at de stoler på at vårt nett er oppe når deres er nede, tilføyer Dag Melgaard, pressetalsmann for Telenor. - Det er jo også slik det har vært den siste tiden.

Telenor har ingen planer om å tilby en lignende nødløsning.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen