NetCom truet til lavere priser

Det har lenge vært en forskjell på termineringsprisene i Norge. Dette har ført til at det koster mer for Telenor at kundene deres ringer til konkurrentenes kunder enn motsatt. Post- og teletilsynet (PT) vedtok tidligere i år at termineringsprisene skal bli like over tid.

Telenor fulgte PTs vedtak den 1. oktober i år, mens Netcom valgte å anke inn til de flere instanser. Ankene har imidlertid blitt avslått, selv om Samferdselsdepartementet ikke har konkludert endelig. PT har imidlertid truet Netcom med dagsbøter på hele 250 000 kroner dersom de ikke følger vedtaket. Nå har derfor selskapet valgt å sette ned prisene sine.

Les også:

- Truer Netcom med dagsbøter
- Full krig om NetCom-priser
- Milliarder på spill for NetCom

Unødvendig tvang

I et brev fra Simonsen Advokatfirma godtar nemlig Netcom å innrette seg etter vedtaket til PT. Allikevel påpeker de at departementets konklusjon er ventet å være klar i nær fremtid. De fremhever derfor at de synes det er ”unødvendig fra tilsynets side å varsle om tvangsmulkt for å sikre at Netcom innretter seg etter vedtaket”.

Videre kan Netcom ”vanskelig se at tvangsmulkt lettere vil føre til at andre tilbydere reduserer sluttbrukerprisene for å ringe til Netcoms mobilnett”. Telenor varslet imidlertid 1. oktober nettopp dette, basert på at PT da hadde vedtatt at Netcom skulle sette ned prisen sin til et visst nivå.

nettsidene til PT kan du lese brevet der Netcom aksepterer PTs vedtak.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen